реклама

реклама

19 лютого голова обласної ради Олександр Вельбівець та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко здійснили робочу поїздку до Звенигородського та Уманського районів, у ході якої на базі центральних районних лікарень районів відкрили територіальні профілактичні скринінгові центри «Здоров’я жінки».

Це стало можливим завдяки реалізації в області інвестиційного проекту «Створення мережі профілактичних скринінгових центрів «Здоров’я жінки», що впроваджується спільними зусиллями обласного і місцевих ресурсів із залученням коштів держбюджету і допомоги небайдужих громадян. Метою проекту є забезпечення потреби в наближенні спеціалізованої медичної допомоги із профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань серед жіночого населення на базі медичних установ області.

1

– Сьогодні зроблено ще один крок до наближення надання високоякісних медичних послуг до жителів районів і найвіддаленіших громад області. Приємно те, що лише минулорічна ініціатива вже на початку цього року має своє практичне підтвердження… Слід відмітити небайдужість місцевих керівників, соціально відповідального бізнесу, депутатів Верховної Ради України, обласної і районних рад, які з розумінням поставились до проблеми й виділили необхідне співфінансування на облаштування скринінгових центрів. І це є ще одним вагомим підтвердженням того, що лише за умов нашої спільної участі в реалізації амбітних планів і проектів можливо досягти швидкого результату, що покликаний допомагати нашим жителям, – наголосив голова обласної ради Олександр Вельбівець.

У ході виконання заходів проекту на Черкащині буде створено мережу скринінгових центрів з організацією постійно діючої робочої групи із числа провідних фахівців із питань онкоцитологічного, мамологічного скринінгу та патології шийки матки. Зокрема, передбачено відкриття таких центрів у Черкаському обласному онкологічному диспансері Черкаської обласної ради, комунальному закладі «Смілянська міська лікарня імені Тараса Шевченка», Золотоніській центральній районній лікарні, а також Звенигородській і Уманській ЦРЛ. До слова, скринігові центри розраховані обслуговувати жіноче населення не лише того району, де розміщені. Їх відкриття і географічне розміщення було сплановане із прив’язкою до створених госпітальних округів, тож послугами центрів також можуть користуватись пацієнтки із наближених районів.

6

Слід зазначити, що з метою забезпечення роботи мережі, у минулому році придбано нове обладнання на загальну суму 18 936,900 тис. грн, у тому числі за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку – 10 млн. грн та коштів місцевих бюджетів – 8 936,900 тис. грн. Зокрема, центри укомплектовано сучасним обладнанням: стаціонарним цифровим мамографічним комплексом, стаціонарним УЗД-апаратом та кольпоскопом із цифровою відеосистемою і програмним забезпеченням. Лікарі районних лікарень, які будуть працювати тут, пройшли відповідну підготовку та навчання на базі КЗ «Черкаський обласний онкологічний диспансер».

Під час відкриття одного із центрів у Звенигородській ЦРЛ Юрій Ткаченко зазначив, що впровадження даного проекту стане потужним стимулом для популяризації профілактичного напрямку в збереженні репродуктивного здоров’я та здорового способу життя серед жіночого населення області.

3

«На сьогодні, на жаль, більшість патологій у жінок виявляється надто пізно. Головною причиною цього є те, що не кожна жінка має змогу відвідати наш онкодиспансер у Черкасах і пройти необхідне обстеження. Тому наближення послуги на місця через скринінгові центри, в доповненні із активною інформаційною кампанією через мережу сільських медичних закладів про їхню діяльність, має дати позитивний ефект у головному завданні медицини – попередженні захворювань», – відзначив депутат обласної ради, головний лікар обласного онкологічного диспансеру Віктор Парамонов.

У відкритті скринінгових центрів «Здоров’я жінки» також взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, народний депутат України Антон Яценко, депутати обласної ради, які представляють інтереси громад Звенигородщини і Уманщини, голови районних рад та райдержадміністрацій, місцеві товаровиробники й депутати.

відділ патронатної служби виконавчого апарату Черкаської обласної ради

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 ЗСУ 21.02.2018 09:48
Народний депутат України Антон Яценко,голова обласної ради Олександр Вельбівець та голова облдержадмініст рації Юрій Ткаченко(забули Черевка)-список Черкаського ФОРБС. Це багатії,які наробили свої статки на державній службі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100