реклама
Sucurity Police

реклама

Жителі села Шестеринці, що на Лисянщині, бють на сполох. Землі, які десятиліттями селяни використовували для випасу і сіножатей, сьогодні виставлено на продаж. Якщо ділянки продадуть, то людям не буде, де пасти худобу. Як наслідок, вони втратять єдине джерело доходів, адже більше не зможуть утримувати корів, пише "Про все"

У домашніх господарствах села Шестеринці проживає близько 300 осіб. Проте на таку кількість жителів утримується аж 164 голови великої рогатої худоби, у тому числі 100 корів. Для багатьох сімей продаж молока є чи не єдиним джерелом доходів. Тому, дізнавшись навесні минулого року, що землі, які селяни усе своє життя використовували як пасовища, виставлено на аукціон, люди почали бити на сполох.

28235787_1612597222155528_1732704394_n-500x275

- Ці землі – це берега навколо річки Гнилий Тікич, землі запасу та резервного фонду, - розповідає сільський голова села Шестеринці Василь Фесенко. - Раніше вони були в паях. З давніх-давен ці ділянки використовувалися людьми для випасу і сіножатей. Коли жителі села дізналися, що землі можуть продати, ми звернулися до Черкаського обласного управління Держгеокадастру з проханням зняти ці ділянки з аукціону. На що отримали відповідь, що це неможливо. На цьому ми не зупинились, і в червні 2017 року сільська рада подала до Держгеокадастру документи на отримання дозволу на виготовлення документів щодо відведення у власність громади ділянки землі для створення громадських пасовищ.

Документи подали ще в червні, а відповіді жителі Шестеринців чекають до сьогодні. У Держгеокадастрі людей немов не чують.

На останньому засідання штабу із контролю за обігом сільськогосподарських земель державної власності було піднято питання щодо ситуації в Шестеринцях. Керівник штабу, перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль дав доручення представникам Держгеокадастру в Черкаській області розібратися в цій ситуації.

У той же час представники Держгеокадастру в Черкаській області категорично і вперто наполягають на тому, що,  якщо ділянка виставлена на торги, зняти лот неможливо.

- Якщо це сформований лот, він виставлений на продажу то зняти його неможливо, - запевняє начальник юридичного Управління Держгеокадастру Оксана Сіроштан.

Разом з тим, Віталій Коваль впевнений, що ситуацію можна вирішити конструктивно, зазначивши, що при необхідності можливо віднайти ситуацію при якій лот знімається з торгів, особливо, якщо для людей це фактично єдиний засіб для існування.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Вампір 20.02.2018 18:19
Вельбівець розійшовся-гроші за посаду ,щоб призначити керівника ДЗК узяв, а звільнити немісцеву керівника ніяк не виходить, пішов у "наступ" через райради...інтриган з Лисянки)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Черкасский фараон 20.02.2018 16:41
Семь тучных коров, сожрали весь тростник в котором жители их выпасали. Сегодня пришло время тощих коров, пожирающих тучных. (даже не думайте памперситься).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100