реклама

реклама

З віком кожна людина помічає в себе уповільнення чи ослаблення звичних функцій організму. Це нормально. Але деякі симптоми, що спостерігаються у літньої людини, повинні насторожити оточуючих.

DSCN4652

Всеукраїнською благодійною організацією «Турбота про літніх в Україні» 19 та 20 лютого 2018 року в Черкасах проведено навчальний семінар «Деменція, її ознаки та основи догляду за дементною людиною». Його провела команда експертів Всеукраїнської організації Галина Полякова, Ірина Каткова та Юлія Оляницька.

В семінарі взяли участь соціальні робітники територіального  центру надання соціальних послуг м.Черкаси, волонтери Відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні» в м.Черкаси, родичі осіб з деменцією, дільничні офіцери поліції, працівники освіти міста.

З метою інформування зацікавлених сторін про деменцію для кожної групи учасників семінару розглянуто питання, які  цікавлять саме цю категорію учасників. Соціальні працівники, волонтери, родичі дізнались про ознаки деменції, догляд за  людиною з деменцією, про європейський досвід організації груп само- та взаємодопомоги для родичів дементних людей, подолання вигорання. Представники шкіл ознайомились з особливостями ознайомлення дітей з ознаками та симптомами деменції. На семінарі родичі осіб з деменцією познайомились між собою, домовились про можливу допомогу один одному. Семінар став інструментом для утворення груп взаємодопомоги.

DSCN4708

Дільничні офіцери поліції розглянули питання особливості роботи з дементними громадянами та їх родинами. Вони ознайомились з  протоколом Херберта, розробленого поліцією графства Ланкашир у Великобританії. Протокол передчасно заповнюється родичами або доглядальниками особи, що має ризик вийти з дому і загубитися. Протокол подається у поліцію у випадку зникнення людини. Це забезпечує надання більшої інформації для пошуку людини, бо в стані занепокоєння родичі багато інформації не повідомлять. В процесі обговорення з’ясовано, що доцільно і в Україні запровадити подібні протоколи.

«ТЛУ» в Черкасах щиро дякує територіальному  центру надання соціальних послуг м.Черкаси (директор Щербак Альона Володимирівна) та департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР (В.о.директора департаменту Бакланова Марина Леонідівна) за сприяння у проведенні семінару.

Семінар проведено в рамках проекту "Інклюзія літніх людей через послуги соціального консультування та передачу Know-How в Україну", який виконується фінансової та методичної підтримки Діаконії Австрії та міністерства соціальної політики  Австрії.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100