реклама
Sucurity Police

реклама

Перший в об’єднаних територіальних громадах Черкащини центр первинної медико-санітарної допомоги відкрили сьогодні в Білозір’ї Черкаського району.

Амбулаторiя2

За словами заступника голови Білозірської об’єднаної територіальної громади Ірини Грищенко, раніше в приміщенні центру розміщувалася філія районної лікарні на 10 ліжок. Тепер ця філія перебереться в інше приміщення. Натомість у центрі первинної медико-санітарної допомоги (амбулаторії сімейної медицини) додатково обладнано 8 ліжок денного стаціонару.

Лiжка

У центрі працюють головний лікар, четверо сімейних лікарів, по одному терапевту і педіатру, головна медсестра і десятеро медичних сестер. Лікарям встановлено зарплату понад 10 тисяч гривень.

Дитяча

– Працювати в Білозір’я приїхали лікарі зі всієї України: з Луганська, Харкова, Запоріжжя, зі Сміли, – розповів «Прочерку» головний лікар закладу Анатолій Коваленко.

Тим із них, хто не мав помешкання, а таких двоє, надано квартири, під які переобладнано один із старих шкільних корпусів.

На капітальний ремонт приміщення було витрачено понад 2 мільйони гривень державної субвенції, скерованої на розвиток ОТГ. Крім того, ковдрами й постільною білизною допоміг Червоний хрест, а НВФ «Урожай» допоміг меблями для «ресепшн».

Ресепшн

– Тут, на «ресепшн», відвідувачів завжди зустрічатиме усміхнена медична сестра, яка підкаже відвідувачам, куди необхідно звертатися. У реєстратурі та в усіх лікарів стоятимуть комп’ютери. Допомогти з додатковою комп’ютерною технікою обіцяв народний депутат Сергій Рудик, – розповів голова ОТГ Володимир Міцук. – Кожна палата денного стаціонару буде обладнана телевізором. Ще один телевізор стоятиме в холі. В кожному кабінеті лікарів є гаряча і холодна вода.

Амбулаторiя

За словами головного лікаря центру Анатолія Коваленка, найближчим часом планується докупити комп’ютерну техніку, електрокардіографи для кожного лікаря.

Педiатр

– Буде закуплено програму для ведення електронних історій хвороб, яка застосовується у лікувальних закладах Черкас, – додав Анатолій Коваленко.

Також для кожного лікаря буде придбане обладнання відповідно до передбаченого державою «табелю оснащення» – фонендоскопи, тонометри, пульсометри тощо. Необхідні кошти вже виділено. Крім того, цьогоріч планується придбати для сімейних лікарів два автомобілі.

Стрiчка

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 Сергій 16.03.2018 17:09
Голова білозірської ОТГ, як колишній зоотехнік колгоспу Ім. Молотова, розбудовує соціалізм в кращих традиція совка. На сьогоднішній день по його вказівці йде геноцид жінки-сімейного лікаря яка без чоловіка утримує двох неповнолітніх дітей. Пан Міцук категорично відмовляється поліпшити медику з дітьми житлові умови та поставив своїм підопічним ціль вижити даного лікаря з громади любою можливою ціною
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Костя 21.02.2018 22:32
Страшно дивитися на фото... вертаємося в 90-ті, якісь пузаті дядьки ріжуть ленточку в допотопному ФАПі і намагаються видати це за новітнє досягнення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100