реклама

реклама

20 лютого у День пам’яті Героїв Небесної сотні у Черкаському художньому музеї відбулось урочисте відкриття мистецького проекту «Портрети добровольців на війні» та церемонія нагородження бійців та добровольців почесними відзнаками.

21

Захід розпочався молебнем. Присутніми на заході були Голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, мер міста Черкаси Анатолій Бондаренко, куратори об’єднання добровольців Олена Живко та Роман Коваль. З привітальним словом виступили почесні гості заходу: голова ГО «ДІЯ» Андрій Шараскін (друг «Богема»), начальник штабу Української добровольчої армії Сергій Ільницький (друг «Сокіл»), заступник командувача УДА, командир 8-го окремого батальйону Андрій Гергерт (друг «Червень»).

24

У рамках заходу можна було переглянути фільм «Добровольці божої чоти», оглянути військову інсталяцію та світлини, зроблені на передовій.

4

Цей проект – шана вагомому внеску добровольчих формувань у відстоювання територіальної цілісності української держави. У виставковому просторі представлено 111 портретів воїнів-добровольців 5-го окремого батальйону Української добровольчої армії, створені харківськім художником Сергієм Пущенком. Це образи людей різних за віком і характером, але близьких за притаманним їм усім загостреним відчуття гідності, справедливості, глибоко вкоріненого українства. Дана колекція є унікальною у своїй історичній і мистецькій сутності. Має пройти час, щоб зрозуміти і осмислити її значення для Української історії, яка пишеться сьогодні, зараз у нас на очах.

DSC_0050

За сприяння заступника командира 5-го окремого батальйону Української добровольчої армії Романа Катка творчий проект мандрує Україною. Його прагнуть презентувати музеї від заходу до сходу. Нашій області випала честь показу виставки саме до Шевченківських свят.

DSC_0054
DSC_0104
DSC_0159
DSC_0183

Черкаський обласний художній музей

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100