реклама

реклама

Шляхи співпраці зі Шполянською міською об’єднаною територіальною громадою у напрямку реалізації Програми організації та фінансування громадських та інших робіт тимчасового характеру для населення у 2018 році обговорили за круглим столом міський голова міста Шполи Сергій Кравченко, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Віталій Плетін, в.о. директора Шполянського районного центру зайнятості Ігор Мусюра та начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості Лариса Заскалета.

Як зазначив в. о. директора центру зайнятості Ігор Мусюра: «Наразі маємо прогресивні результати щодо участі громадян Шполянської міської ОТГ в тимчасовій зайнятості. Так, за минулий рік 126 осіб проявили бажання працювати на громадських роботах з благоустрою території громади, участь у роботах тимчасового характеру взяли 193 безробітних, зокрема 26 осіб займались інформуванням населення в питаннях спрощеної системи оформлення житлових субсидій».

«Підготовлена відповідна Програма, завдяки якій буде здійснюватись фінансування з міського бюджету для осіб, які залучені до виконання громадських робіт», - повідомив міський голова Сергій Кравченко.

«У 2017 році в міському бюджеті було передбачено 125 тис. грн. для виконання таких видів робіт, у 2018 – 100 тис. грн., оскільки дещо збільшилась кількість штатних працівників», -  відзначив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Віталій Плетін.

фото

Про графік співпраці міської ОТГ і районного центру зайнятості щодо надання послуг, які пропонує Державна служба зайнятості, розповіла начальник відділу взаємодії з роботодавцями Лариса Заскалета.

Вона повідомила, що в процесі співпраці, служба зайнятості  консультуватиме жителів громади щодо послуг, що надаються службою зайнятості, зокрема про перелік актуальних вакансій, умови реєстрації у центрі зайнятості, розмір допомоги по безробіттю тощо.

«Отримати відповіді на ці та інші питання жителі громади зможуть у Шполянському районному центрі зайнятості, а за потреби фахівці надаватимуть відповідні послуги у приміщенні Шполянської міської ради», - констатувала Лариса  Заскалета.

У результаті зустрічі місцевої влади і керівництва Шполянської служби зайнятості досягнуто чітких домовленостей про співпрацю щодо спільних дій у сфері сприяння зайнятості населення та створення нових робочих місць на території міської об’єднаної територіальної громади.

Довідково: Шполянська міська об’єднана територіальна громада - географічний центр України. Утворилася 26 січня 2017 року, до її складу увійшло місто Шпола та село Кримки, а 22 серпня приєдналося і село Скотареве. За період січень- грудень 2017 року послугами фахівців Шполянського районного центру зайнятості скористалися 312 громадян, а в 2018 році– 148 жителі громади уже отримали кваліфіковані консультації. За минулий рік місцеві роботодавці об’єднаної територіальної громади подали 912 вакансій до районного центру зайнятості; у 2018 році надійшло 75 актуальних вакансій.

Місцевою владою реалізовується безліч Програм щодо соціально-економічного розвитку громади, зокрема Програма соціального захисту населення, Програма підтримки військовослужбовців, зарахованих для проходження служби в ЗСУ за контрактом та членів їх сімей, Програма розвитку фізичної культури і спорту «Спорт для всіх», Програма благоустрою Шполянської міської об’єднаної територіальної громади та багато інших. Більшість з них розрахована для виконання на 2018-2020 роки.

Про це повідомив Шполянський районний центр зайнятості.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100