реклама

реклама

Способи забезпечення енергетичної стабільності роботи підприємств Черкащини обговорювали сьогодні в облдержадміністрації з ініціативи регіональної ради підприємців області.

2

– Підприємців хвилює можливість стабільного енергопостачання з боку обленерго, «Черкасигазу», – зазначив голова ОДА Юрій Ткаченко. – Всі розуміють, що стабільність роботи цих підприємств залежить від роботи (провідного споживача їхньої продукції, – ред.) – ПАТ «Азот», яке, які ми всі знаємо, є бюджетоутворюючим не тільки на рівні області, а й на рівні держави. Добре відомі проблеми, які торік пережили «Азот», а отже, й обленерго і «Черкасигаз». Ми повинні докласти зусиль, щоб не допустити їх повторення надалі.

Як зазначив генеральний директор ПАТ «Азот» Віталій Скляров, у нинішніх умовах, коли в Україні сировина (природний газ) у кілька разів дорожча, ніж у підприємств-конкурентів з Росії та Казахстану, «Азот» працює максимально ефективно. Потужності підприємства завантажені на 80%. Завод випускає мінеральні добрива для внутрішнього ринку. Крім того, карбамід іде й на експорт. В такому ж режимі «Азот» планує працювати й наступного місяця.

– Поки йтиме підготовка до посівної, посівна – підприємство планує працювати в максимально завантаженому режимі, – зазначив Віталій Скляров.

У лютому підприємство розраховується з обленерго, «Черкасигазом» і «Черкаситрансгазом» в повному обсязі відповідно до укладених домовленостей і договорів. За січень є невелика заборгованість перед обленерго, яку «Азот» планує найближчим часом погасити. У березні нових проблем з оплатою з’явитися не повинно. Що ж до старих заборгованостей – складено графік про її погашення.

З словами Віталія Склярова, підприємство працює досить стабільно, скорочувати працівників не збирається. Виплата зарплат відбувається відповідно до домовленостей з колективом.

Як зазначив керівник «Черкасигазу» Сергій Буян, наразі його підприємство забезпечує безперебійне транспортування та розподіл природного газу в області. Найбільшими боржниками є «Азот» і місто Сміла.

Разом із тим, на самому підприємстві «Черкасигаз» очікується скорочення робочих місць – більше 300 людей буде звільнено. Це пов’язано з тим, що в Україні збільшили мінімальні зарплати, а тарифи на газ залишили на попередньому рівні.

– Але це не вплине на якість послуг, що надаються, – пообіцяв керівник «Черкасигазу».

Як пояснили голова правління «Черкасиобленерго» Олег Самчук і заступник комерційного директора цього підприємства Руслан Самойленко, на цьому підприємстві тривають затримки в оплаті праці. Причина в тому, що чимало споживачів недоплачують за отриману електроенергію. Зокрема, місто Сміла має проблеми з оплатою електроенергії на теплопостачальні й водопостачальне підприємство. Також значні борги є в «Уманьводоканалу». Усе це дестабілізує компанію. Проте, обленерго наразі постачає електроенергію на всі об’єкти в повному обсязі без перебоїв.

Як наголосили учасники наради, обласній владі слід активніше доносити проблеми підприємств області до центральної влади. Зокрема, суттєвою проблемою «Азоту» є велика конкуренція на українському ринку з боку російських виробників мінеральних добрив. Запровадження ефективних антидемпінгових мит на їхню продукцію могло б суттєво полегшити економічний стан «Азоту», а отже й усіх підприємств, які постачають для нього енергію і сировину.

реклама

Коментарі  

 
+7 #2 Перехожий 22.02.2018 21:02
А решта споживачів платіть на півтора місяці вперед за електроенергію, бо Ахмєтову треба гроші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Дональд Трамп 22.02.2018 20:30
А с какого боку здесь юрик,когда стоял "АЗОТ",где он был,когда работники"ОБЛЭНЕРГО" полгода не получали зарплату,чем занимался юра,когда смеляне почти год сидели без тепла юрика вообще не было слышно,вот цветы положить к памятнику,бабло пересчитать от своих кабаков-лавок юрик на первом месте-жах и народ молчит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100