реклама

реклама

До 4-ої річниці героїчного чину Небесної Сотні в ході кривавих подій Революції Гідності представники Кам’янського державного історико-культурного заповідника підготували цільовий пам’ятний захід. Спільно із ГО “Молодіжний клуб “Фенікс” та районною літературною студією ім. Данила Кононенка була проведена меморіально-музична композиція, присвячена Янголам Майдану. Дійство проходило в історичному музеї заповідника. Ведучі – Діана Косюченко (“Фенікс”) та Олександр Мушта (заповідник).

В ході заходу численні гості з міста та сіл району згадували хроніку опозиційних протестів кінця 2013 – поч. 2014 рр., ключові епізоди Революції Гідності, її головних учасників та героїв. Природно, що окремо говорили і про Янголів Майдану, які загинули у протистоянні з владним режимом. Зокрема, О.Мушта детально розповів про хресний шлях Максима Горошишина – він загинув 19 лютого 2014 р., останні роки життя періодично мешкаючи у с.Грушківка (Кам’янський район).

Вечір-реквієм

У проміжках між тематичними частинам вечора дітлахи із Кам’янської районної літературної студії читали вірші сучасних українських поетів, присвячені подіям і персоналіям революційних звершень 2013-14 рр. Також, літстудійці представили публіці власну поетично-музичну композицію, присвячену Небесній Сотні. Композиція складалась із поезій вітчизняних письменників-класиків ХХ ст., віршів сучасних авторів та наживо виконаних українських пісень.

Взагалі, музичний супровід заходу був як ніколи багатим. Традиційно, радував слух камерний ансамбль заповідника, виконавши чудові класичні мелодії. Крім цього, різнобарвно постала і пісенна частина вечора. Вже звично радувала відвідувачів своїм чарівним голосом заступник директора з наукової роботи Таміла Чупак. Також, співала ще одна представниця Кам’янського заповідника – науковий співробітник музею О.С.Пушкіна і П.І.Чайковського  Валентина Губенко. Одну із пісень (на слова сестер Тельнюк “Повертайся живим” ) співачки виконали разом у 2 голоси.

На вечорі-реквієм були присутні й кам’янчани-учасники Революції Гідності. Один із них – Анатолій Глигало – поділився спогадами про пережиті морозні дні й ночі на центральній площі столиці України. Інший учасник Майдану – Сергій Воронов – розповів про власні враження від революційних протистоянь, а також описав життєвий шлях свого побратима-майданівця, учасника російсько-української війни, який трагічно загинув у липні 2014 р. – Євгена Войцехівського.

Перший мітинг, присвячений Небесній Сотні, був проведений у Кам’янці 23 лютого 2014 р. Його ведучою стала Наталія Клименко (керівник клубу “Фенікс”). Під час заходу, вона взяла слово, розповівши про завершальний етап Революції Гідності у Кам’янщині в лютому-березні  2014 р.

Вечір-реквієм, присвячений Небесній Сотні, завершився хвилиною мовчання. Вічна пам’ять невинно убієнним Героям нації, які загинули у боротьбі за вільну Україну. Ваш Подвиг ми ніколи не забудемо. Герої не вмирають…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100