реклама

реклама

Минулої неділі у Звенигородському районному будинку культури відбулася зустріч з народним депутатом України Надією Савченко. Вона збіглася з річницею вшанування пам’яті жертв Революції Гідності.

2502201822382663057

Про це повідомляє видання «Вісті Черкащини».

Надія розкрила своє бачення зміни політичної системи в Україні, яка б, на її думку, забезпечила б народу гідне європейське життя. Зокрема йшла мова про оновлення Конституції, нові виборчі закони, систему референдумів:

– Повинен бути референдум, на якому людей будуть запитувати, якщо ми розподіляємо бюджет, то що ми робимо в першу чергу: відновлюємо завод і створюємо робочі місця, чи криємо дахи, будуємо дорогу? Тоді кожна людина буде розуміти, що від її голосу, від її рішення щось залежить і люди будуть активніші, – висловила своє бачення Надія.

Щодо виборчого законодавства, то, на думку народного депутата Надії Савченко, ця паперова тяганина своє віджила, але вигідна владі тим, що через «бюрократію легше робити корупцію». Нині у вік електронних технологій, коли видають біометричні паспорти, люди мають освоїти систему швидкісного голосування відбитками пальців. І тоді жоден голос не буде вкрадено.

– Закон про землю повинен бути продуманий грамотно владою, яка є від народу і за народ, бо якщо зроблять земельну реформу ці, що сьогодні при владі, з ким я щодня зустрічаюся в парламенті й уряді, то я розумію, що в принципі це буде останньою крадіжкою того, що ще можна вкрасти в Україні, – сказала Надія Савченко.

Звенигородчани звернулися до народного депутата зі своїми проблемами – у Звенигородці пропадає у криницях вода, тож Надія пообіцяла вислати екологічну комісію, також непомірно зростає вартість водопостачання і водовідведення, а ще неефективно діє правоохоронна та судова система, не задовольняє людей пенсійна реформа. Ці та інші письмові звернення народний депутат забрала з собою.

Гостра дискусія розгорілася щодо закону Савченко, за яким строк тримання в СІЗО дозволив деяким засудженим раніше вийти на свободу. До депутата звернувся звенигородчанин Володимир Когут. Він втратив старшого сина, який загинув від звірства міліцейських злочинців, потім шість років добивався справедливого правосуддя, але за законом Савченко вбивці знову на волі. Надії довелося аргументувати доцільність і слабкі сторони цього закону, та горе батька від того не поменшало.

Враження від візиту парламентарки у звенигородчан, яких було в залі чимало, склалися різнополярні. Дехто «відчув наближення виборів», а декому припала до душі щира «відвертість молодої людини».

реклама

Коментарі  

 
-2 #5 Уманский Еврей 28.02.2018 04:34
Ха, ха, ха. Ох как вся Украина кричала "свобода Савченко!" а сейчас вот такое отношение к Герою Украина.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 Олександр 27.02.2018 17:46
І повноважень достатньо, і про яку "підривну діяльність" йде мова? Конкретизуйте будь ласка, мені дуже цікаво. Людина робить свою роботу, приїздить поспілкуватись з громадою, розповідає що відбувається у Раді та кулуарах, запитує що турбує людей, які є на місцевості проблеми, збирає депутатські звернення... Що знову не так? Що Вас знову не влаштовує, українці?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Саня 27.02.2018 17:24
О порохоботы в комментах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Пенсіонер 27.02.2018 10:56
Сумніваюсь, що цей депутатів допоможе людям. Ні повноважень, ні досвіду у Савченко немає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Нащо воно в політиці? 27.02.2018 10:34
Савченко - ще одне западло від Юльки Тимошенко. Тій захотілося пропіаритися на "геройській льотчиці", протягла її у Верховну Раду - а тепер вся Україна розхльобує відверто підривну діяльність цієї троянської кобили :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100