реклама

реклама

Один із таких заходів відбувся у Зорівці. Саме у цьому селі народився Олександр Бугаєнко, учасник бойових дій антитерористичної операції. У переддень його народження у Зорівській школі відбулося відкриття меморіальної дошки на честь героя АТО. Захід зібрав багато людей. Серед них були представники влади району, села – голова Золотоніської РДА Олександр Лісовий, керівник місцевого сільгосптовариства Василь Лисенко, сільський голова Зорівської ОТГ Юрій Гунько, помічник-консультант народного депутата України Оксана Гіщіна.

Прожив Олександр Бугаєнко 46 років. Ще у шкільні роки мріяв про військову службу. Аби досягти мети Олександру довелося пройти тернистий шлях.  Спершу була армія, потім Миколаївське морехідне училища, а далі Деснянська школа прапорщиків. З початком неоголошеної війни Олександр Якович проходив службу в складі оперативно-бойової прикордонної комендатури поблизу міста Лисичанськ. Восени 2016 року під час бою Олександр отримав контузію. Лікування у Вінницькому госпіталі на жаль не врятувало йому життя. 22 листопада того ж року він помер.

IMG_0790

Про героя-атовця залишилась добра пам’ять та світлі спогади. Слова подяки за сина, друга, батька та справжнього воїна, на скорботному заході, промовляли представники районної влади, бойові побратими, вчителі та учні. Зокрема голова райдержадміністрації Олександр Лісовий сказав, що Олександр Бугаєнко був звичайною людиною, любив життя, багато планував та мріяв. Та коли настав вирішальний час для країни, без вагань пішов на війну і віддав своє життя за мирне життя кожного з нас.

Сільський голова  Юрій Гунько зазначив, що Олександр був першим, коли треба було допомогти, був людиною щирою з добрим серцем, любив свою землю, яку пішов боронити від ворога і став справжнім героєм.

Відкрили меморіальну дошку  військові побратими загиблого бійця. За християнським звичаєм священник Юрій провів заупокійну панахиду та освятив меморіальну дошку. Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували Олександра Бугаєнка, до меморіальної дошки поклали квіти.

Жителі села, рідні та близькі того дня висловлювали щиру подяку спілці учасників та ветеранів АТО «Патріот», голові райдержадміністрації  Олександрові Лісовому, голові районної ради Валерію Саранчі та активній волонтерці Лідії Дзюбан за шанобливе ставлення до учасників бойових дій та вшанування пам’яті загиблих героїв сучасності.

Про це інформують у відділі внутрішньої політики Золотоніської РДА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100