реклама

реклама

У міському бюджеті Черкас передбачили 5 млн грн на будівництво спортивної арени, яку хочуть звести на полігоні в Південно-Західному районі. Таке рішення прийняли під час виконкому 27 лютого. Щоправда за це ще мають проголосувати на сесії депутати.

28503944_1986479014946489_1823204809_o

У проекті рішенні сума на будівництво була зазначена 15 мільйонів, однак члени виконкому зменшили її до 5 мільйонів гривень.

- Ми таку суму не будемо виділяти. У мене є пропозиція з нерозподілених коштів закласти 5 мільйонів гривень, - повідомив секретар міськради Ярослав Нищик під час засідання.

За словами депутата від ПВД Олександра Згіблова, загалом цей проект вартує близько 80 млн гривень. Кошти будуть надаватися у співфінансуванні з державного, обласного та міського бюджету:

- Гроші рівномірно розподілені між всіма бюджетами, а саме будівництво займе близько двох років. Кожен виділить приблизно по 30 відсотків.

Він також розповів, що це буде велика арена на 2 500 місць. За його словами на ній легко розміститься 2-3 професійні ринги. На другому поверсі будуть збудовані близько 7 спортивних мафій, килимів для заняття єдиноборством та боксом, а внизу буде велика зала для всіх видів спорту: міні-футболу, волейболу, баскетболу, футзала.

- Загалом така зала буде широко використовуватися на таких змаганнях, як бальні танці. А також молоді буде цікаво проводити великі концертні заходи тут. А то в нас так, що коли приїздить Вакарчук, а ми всі морозимо наші дупи на стадіоні, - говорить Олександр Згіблов.

Також це рішення на виконкомі підтримав інший депутат Володимир Гриценко. Він вважає, що така арена притягне інвестиції, які допоможуть розвиватися місту.

- Цей заклад був би чудовим інфраструктурним проектом, притягнув би величезні інвестиції у розвиток нашого міста. Справа в тому, що у нас територія полігону захаращена і практично не розвивається. Упевнений, що коли з’явиться цей об’єкт, туди будуть притягнуті відповідні інфраструктурні мережі. Це дасть поштовх до активного розвитку цього району, його забудови.

На виконкомі також повідомили, що сьогодні дітям не вистачає арен, де б вони могли займатися тим видом спорту, який люблять.

– Дітям фактично немає, де займатися улюбленим видом спорту. У нас дуже активно розвивається футзал, бокс. Що більше ми будемо вкладати у спорт, то менше будемо вкладати в лікарні, - повідомив Олександр Згіблов.

Також з промовою виступив екс-секретар Олександр Радуцький, який зазначив, що це питання вже неодноразово обговорювалося під час інших засідань:

- Це питання вже обговорювалося не одноразово. Навіть в Департаменті архітектури було проведено перше слухання, подані документи на містобудівні. Тому це придумано не з бухти-барахти. Я вам навіть більше скажу, ще в минулому році Петренко Олег, який підтвердить мої слова, що він особисто лобіював це питання і в кабміні, безпосередньо з Гройсманом, щоб направити ці кошти в Черкаси для будівництва цього закладу. Серйозно, я з вами абсолютно погоджуюсь, що сьогодні дійсно це може стати навантаженням на бюджет, але найголовніше у цій ситуації, краще зрозуміти, може, ми додатково виділимо ці гроші на дітей, хай вони спортом займаються, а заберемо десь там, де ці гроші розходяться незрозуміло куди. Ми не будемо економити за рахунок дітей.

Вартість утримання арени, яка повинна стати комунальною власністю, після закінчення її будування, не повідомили.

Після обговорення члени виконкому підтримали внесення змін.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #8 павлович 28.02.2018 14:58
Деньги на строительство обьектов для детей выделять в принципе надо но...
1 Считаем (наши бюджетные деньги)по 30% на троих это будет 90%. Кто даст остальные 10%?
2 30% от 80000000 это ни как не 5000000 (значит будут втихаря тянуть из бюджета)
3 Для того чтобы построить такой комплекс надо закласть техническую инфраструктуру которой там никогда небыло ( канализация водопровод итд). Надо построить дополнително подстанцию 110 на 10 кВ (мощности пс ЗТА и СТО (стоящих рядом) просто не хватит.
4 За два года стоимость предполагаемого строительства однозначно увеличится минимум на 20%
5 Вопрос где деньги брать будем на этот явный долгострой
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 ЮЗР 28.02.2018 13:41
Зьибло ..........итутка..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 ЮЗР 28.02.2018 13:40
ТРАЛИКИ Б ЛУЧШЕ КУПИЛИ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 Боря 28.02.2018 12:06
А Згіблов ладен підтримувати та лобіювати всі забаганки Мойші Бродського, Зоря теж там де пахнуть гроші не забариться.
Ніяк не угомоняться з дєрібаном міста. Хоч десь аби урвати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Верник 28.02.2018 11:56
Цитую правда:
Хтось з цих балакунів був в Третій міській лікарні? Бачили її стан? Треба гроші вкладати в медицину! Просто там менші відкати, тому хочуть будувати арену. Радуцький, де ти зараз працюєш? Як життя?

підгавкує на виконкомі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #3 Любов Майборода 28.02.2018 11:34
Після провалу афер з "будівництівом" Льодового палацу за 140 млн.грн., олімпійського басейну за 150 млн. - настала черга баскетбольної арени: за 90 млн :eek: . Лобісти змінюються, афери залишаються. Чи знають "любителі спорту", що Кабмін відмовився давати гроші на льодовий палац та басейн? В країні війна. Проте за виготовлення двох проектів заплачено 5 млн. бюджетних коштів - міського та обласного бюджетів. Гроші, викинуті на вітер. Без детального аналізу джерел фінансування в умовах російської окупації не може бути й мови про чергове марнотратство.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #2 Кастрюляндия 28.02.2018 11:34
5 млн с бюджета города без предварительног о рассмотрения, с голоса предложенное на исполкоме? - да легко!!!! Хули там....

Только потом депутат Зоря рассказывает что ледовый палац економически ваыгоден при количестве жителей в 1 млн в городе.... А то что на разработку проетка палаца уже ушло море денег уже все молчат.

Так и с спорткомплексом - сплошной популизм!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 правда 28.02.2018 11:31
Хтось з цих балакунів був в Третій міській лікарні? Бачили її стан? Треба гроші вкладати в медицину! Просто там менші відкати, тому хочуть будувати арену. Радуцький, де ти зараз працюєш? Як життя?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100