реклама
Sucurity Police

реклама

Ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій, проведення протипожежних перевірок та командно-штабних навчань, координація роботи мобільних груп та створення Центрів безпеки громадян – на Черкащині підбили підсумки роботи територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Результати торішньої роботи та пріоритетні завдання на рік теперішній обговорили на нараді керівного складу органів управління цивільного захисту під головування заступника очільника області Костянтина Омаргалієва.

DSC1544

Про це повідомляє сайт ОДА.

Торік в області, відповідно до розпорядження КМУ, Державною службою України з надзвичайних ситуацій проведено Комплексну перевірку щодо стану виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки. Загалом же, як відзначають учасники наради, з огляду на основні напрямки підготовки цивільного захисту, завдання, які були поставлені у 2017 році, в цілому виконані.

– У минулому році, завдяки плідній співпраці всіх складових єдиної державної системи цивільного захисту на Черкащині не допущено надзвичайних ситуацій, які б мали негативний суспільний резонанс, – наголосив Костянтин Омаргалієв. – Водночас жодна із надзвичайних ситуацій та подій, які трапилися торік, не залишилася без відповідного реагування рятувальників області та спеціалізованих служб цивільного захисту. Так, завдяки злагодженим діям усіх служб, вдалося ліквідувати наслідки липневої надзвичайної ситуації природного характеру. Відзначу, обласна влада приділяє увагу заходам безпеки, підтриманню стану техногенної та пожежної безпеки на належному рівні та зміцненню матеріально-технічної бази рятувальників.

Минулоріч на заходи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та попередження їх виникнення у резервний фонд обласного бюджету було закладено 4 млн грн. Упродовж року використали понад 3,5. Насамперед кошти резервного фонду за висновками регіональної комісії виділялися на ліквідацію наслідків та попередження виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах соціальної сфери та об’єктах життєзабезпечення.

Водночас в області створені регіональний та місцеві матеріальні резерви, повідомив начальник обласного управління цивільного захисту Юрій Скоробогатов, дбають про оновлення системи оповіщення та інвентаризацію захисних споруд. Для цього залучають відповідні кошти.

Нині в області налічується 24 мобільні групи реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру. Загальна чисельність техніки мобільних груп становить 341 одиницю. Групи здійснюють чергування в цілодобовому режимі. До складу груп залучено 772 особи.

– Загалом роботу Черкаської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту можна оцінити позитивно, – відзначив Юрій Скоробогатов. – Утім, маємо попрацювати і над ліквідацією певних недоліків. Вже у жовтні буде здійснена контрольна перевірка виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки та діяльності аварійно-рятувальних служб Черкаської області.

Він зауважив, що серед основних цьогорічних завдань – створення Центрів безпеки громадян.

– Центри безпеки– це вже зовсім нова якість послуги, яку надає ДСНС на рівні громади, – зауважив посадовець. – Це можливість і спроможність громади повноцінно убезпечити життя своїх мешканців. Це комплексний підхід. Адже в кожному такому Центрі розміщено пожежне депо, кабінет дільничного офіцера поліції, за необхідності ФАП. Такі Центри безпеки громадян мають бути у кожній об’єднаній громаді.

Про підсумки роботи пожежно-рятувальних підрозділів області у 2017 році та завдання на 2018 рік доповів перший заступник начальника Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області полковнику служби цивільного захисту Сергій Озеран.

DSC1540

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-2 #3 Дніпро 28.02.2018 14:30
Ні, це не базікання. Іде доукомплектуван ня сховищ. Якщо Амаргалієв почав займатись бомбосховищами замість боксерів - все серьйозніше. Бо лише один бак ФВУ нехіло так коштує. За державні гроші готують собі сховища. А ви запасайтесь водою та респіраторним.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Підписде забули? 28.02.2018 13:02
А що то за арештанти на другому фото? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Fox 28.02.2018 12:32
Болтовня просто
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100