реклама

реклама

Головною лісоутворюючою породою для лісгоспу є дуб звичайний, проте висаджуватимуть також горіх чорний, сосну звичайну та липу дрібнолисту.

Про необхідний запас посадматеріалу на підприємстві подбали заздалегідь, зібравши 4175 кг жолудя дуба звичайного та насіння горіха чорного. Окрім того, уманські лісівники виростили 700 тисяч штук сіянців дуба звичайного для весняної лісокультурної кампанії. Загалом же цього року планують створити 120 га лісових культур.

DSC_1422

«Весняна пора – найвідповідальніший період у роботі лісівників, тому завжди йому приділяємо особливу увагу. Найважливіше у лісокультурній кампанії – це вкластися у стислі терміни виконання робіт, адже від цього залежить приживлюваність культур, а відповідно й майбутнє наших лісів», – зазначив директор ДП “Уманське лісове господарство” Іван Назаревич.

У структурних підрозділах зібрано 2600 кг жолудя дуба звичайного, частину якого вже висіяно в розсадниках восени минулого року. Навесні буде висіяно решту заготовлених жолудів, а поки вони ще зберігаються у спеціальних умовах, щоб не втратили здатності до проростання.

Також зібрано 1575 кг насіння горіха чорного. Умови вирощування цієї породи на території підприємства – сприятливі, тож результатами приживлюваності лісівники задоволені. Деревина горіха чорного за своїми характеристиками не поступається дубовій та досягає віку стиглості швидше, ніж дуб.

Окрім того, уманські лісівники віднайшли нові ділянки, які цьогоріч планують заліснити. Таким чином вони мають наміри створити 8,3 га нових лісів на місцях, де раніше вони не росли.

Черкаське обласне управління
лісового та мисливського господарства

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100