реклама
Sucurity Police

реклама

У понеділок та вівторок, 5 і 6 березня, в актовій залі департаменту освіти та гуманітарної політики (вул. Гоголя, 251, перший поверх) відбудеться засідання Експертної ради з виділення грантів у галузі культури.

image.php

На ньому конкурсанти, що претендують на отримання такої фінансової підтримки, захищатимуть раніше подані проекти та спробують переконати, чому саме їхня ідея варта уваги. Початок засідання – об 11.00.

Зокрема, 5 березня відбудеться презентація доповнювальних грантів, а 6-ого – недоповнювальних.

Цього року до департаменту надійшло 36 проектів на здобуття грантів в галузі культури на загальну суму 1 690 808, 90 грн.

Найбільше з них (27) для створення культурної події, ще п’ять – на видання книг, каталогів культурного спрямування, три – для створення мистецьких робіт та один стосовно участі в міжнародних конкурсах.

Загалом же на гранти в галузі культури й, відповідно, на втілення найцікавіших ідей у 2018 році в бюджеті передбачили 490 500 грн.

Офіційне рішення Експертної ради з виділення грантів у галузі культури з проектами-переможцями буде оприлюднено 15 березня.

До слова, очолює раду заступник міського голови Черкас Ігор Коломоєць, а до її складу увійшло ще 12 осіб із числа діячів культури та мистецтва, письменників, видавців та громадських активістів.

Усі презентації проектів – відкриті, тож долучитися до їх проведення може будь-хто охочий.

Для довідки:

Призначення грантів здійснюється щорічно департаментом освіти та гуманітарної політики за пропозицією Експертної ради. Грант можуть отримати громадські некомерційні організації, ініціативні групи або ж окремі особи.

Напрями реалізації грантів: візуальне мистецтво, література, музика, кінематографія, фотографія, хореографія, театральне мистецтво,  культурно-мистецькі проекти (фестиваль, конкурс, театральна постановка, майстер-клас, конференція, концерт, літературне читання, курс лекцій,виставка, симпозіум тощо).

Не розглядатимуться проектні заявки від політичних, релігійних організацій, установ, закладів міської, обласної комунальної власності, органів державної влади та місцевого самоврядування, а також від комерційних структур.

Гранти можуть бути доповнювального та недоповнювального характеру.

Недоповнювальні гранти – це грант, який наданий грантонабувачу в повному обсязі від суми, визначеної в загальному кошторисі  витрат  у  межах  зафіксованої суми.

Доповнювальний грант – це грант, який доповнюється певною сумою коштів з міського бюджету у різному відсотковому співвідношенні до  загального кошторису витрат у межах зафіксованої суми. Відсоток виділення грантів доповнювального характеру визначається за рішенням Експертної ради.

Максимальний розмір грантової допомоги:

– на створення мистецької роботи  може складати до 30,0 тис. грн.;
– на поїздку для участі у фестивалях, конкурсах, культурних подіях – до 30,0 тис. грн.;
– на видання книги, каталогу – до 30,0 тис. грн.;
– на створення культурної події – до 80,0  тис. грн.

Про це інформують в прес-службі міськради

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100