реклама

реклама

1 березня 2018 року члени Відділення Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні» в м.Черкаси (виконавчий директор Тетяна Бугеря ) на своїй зустрічі вшановували прекрасну половину людства.

DSCN4774

Учасники зустрічі зазначили, скільки в  слові «жінка» ніжності, мудрості, сили і доброти. Присутні назвали багато прекрасних слів на означення жіноцтва: матуся, моя мила, моя кохана, донечка,сонечко, подруга, дружина, господиня, хранителька родинного вогнища. А ще, українські жінки дуже гарні, що визнають у всьому світі. Для багатьох присутніх стало новиною, що наша землячка – черкащанка Юліана Короченцева отримала титул найкрасивішої жінки світу на міжнародному конкурсі «Місіс Всесвіт-2017».

Учасники зустрічі підготували невеличкі повідомлення про відомих жінок України: Княгиню Ольгу, Роксолану, Лесю Українку, Ліну Костенко, Соломію Крушельницьку, Євгенію Мирошниченко, Катерину Білокур.

Цікаво було почути про винаходи, які зруйнували стереотип, що двигун прогресу – це чоловік. Присутні дізнались, що саме жінкам  належать авторство першої в історії механізованої посудомийної машини, прототип сучасних машин для чищення вулиць від снігу, спосіб приготування м'ясних консервів, барабан пральної машини, перші одноразові водонепроникні підгузки, а також розв’язання математичної задачі, над вирішенням якої вчені працювали кілька століть.

Жінкам присвячували найкращі поезії, пісні і танці. З великим задоволенням слухали присутні вірші про матір, жінку, кохання класиків літератури та сучасних поетів у  виконанні Катерини Шунько, Галини Блощаневич, Любові Новак, Марії Темченко. Пісні у виконанні квартету волонтерів відділення «Гарний настрій» у складі Ганни Кухарчик, Катерини Бобровник, Надії Головченко, Валентини Ковтун підняли настрій Бурхливими оплесками зустріли присутні танцювальні номери Галини Алексєєнко та Валентини Медведевої.

Щира, тепла, дружня атмосфера панувала в залі, незважаючи на примхи природи першого весняного дня.

Зустріч проведена в рамках проекту   «Створення безпечної зони для людей старечого віку», що виконується за підтримки Німецького Федерального Фонду «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє» за програмою «Місце зустрічі-Діалог» в Україні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100