реклама
Sucurity Police

реклама

В Оршанці на Черкащині відбулися навчально-методичні збори для військових капеланів, котрі проводять душпастирську роботу серед військовослужбовців Державної прикордонної служби України.

28423168_1629187480504041_4931696092697571975_o

Про це інформує Черкаська єпархія УПЦ Київського патріархату.

З 27 лютого по 1 березня відбувалися навчально-методичні збори для військових капеланів, котрі проводять душпастирську роботу серед військовослужбовців Державної прикордонної служби України.

Місцем проведення було обрано Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України ім. Генерал-майора Ігоря Момота, що в селищі Оршанець на Черкащині.

Головна мета таких навчань, за задумом керівництва Держприкордонслужби, донести до військових священиків нові вимоги щодо їхньої діяльності в даній силовій структурі.

Відкриваючи збори, начальник управління соціально-гуманітарного забезпечення та психологічної роботи Адміністрації Держприкордонслужби полковник Олег Примаченко повідомив капеланів, що на навчаннях вони будуть ознайомлені з основами охорони державного кордону, психологічною та медичною підготовкою.

До урочистого відкриття зборів долучився Голова синодального управління військового духовенства митрополит Іоан (Яременко). На початок навчань митрополит Іоан у співслужінні керівника Департаменту Патріаршої курії Української Греко-католицької церкви у справах душпастирства силових структур України єпископа Михаїла (Колтуна) та військових капеланів звершив молебень.

Голова СУВД передав усім учасникам зборів благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та побажав плідної праці.

Протягом трьох днів військові капелани ДПСУ прослухали лекції про місію військового священика (капелана) у військовій структурі, міжконфесійне співробітництво капеланів, іноземний досвід. Навчилися правильної взаємодії з командуванням, офіцерами по роботі з персоналом, військовими психологами, медичними працівниками. Також пройшли тренінги з першої психологічної допомоги в екстремальних умовах виконання оперативно-службових (бойових) завдань.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100