реклама

реклама

Тільки 86 Героїв України зі 107, які посмертно удостоєні ордена Небесної Сотні, дійсно віддали життя в результаті участі в акціях протесту. Про це написав у Facebook український журналіст Юрій Бутусов, інформує ВІККА.

Серед громадян, які загинули після Революції у зв'язку з іншими подіями, які з самою Революцією не пов'язані, числиться журналіст Василь Сергієнко, який був викрадений і вбитий у Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області 4 квітня. За словами Бутусова, справа не пов'язана з Революцією Гідності, а мотиви злочину мають кримінальний характер і пов'язані з викривальною діяльністю Сергієнка і нападом місцевих кримінальних структур.

bezyimyannyij

"Ці громадяни гідні звання Герой України (посмертно), але їх загибель пов'язана з іншими подіями, які безпосередньо до Революції відношення не мають, – зазначає Бутусов. – Не можна при створенні Музею повторювати помилки нагородного відділу трирічної давності – треба використовувати об'єктивні матеріали. Думаю, що Міністерство культури України, автори проекту Музею повинні вивчити всі обставини і розглянути список героїв, імена яких планується увічнити як зразок громадянської мужності і приклад для майбутніх поколінь. Помилок тут бути не повинно. Ця пам'ять священна".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100