реклама

реклама

В Черкасах кабельний злодій попався в «пастку», яку влаштували працівники управління поліції охорони в Черкаській області та ПАТ «Укртелеком», повідомляють у поліції охорони.

Злодій Близько половини п’ятої години ранку на пульт централізованого спостереження УПО Черкаської області надійшов сигнал про пошкодження кабельної мережі на повітряній лінії кабелів Черкаської філії ПАТ «Укртелеком» в районі вулиці Добровольського в  м.Черкаси.

Цього разу зловмисник сподівався, що за надзвичайно складних погодних умов –  а в Черкасах цей день почався дуже сильною ожеледицею з дощем – йому ніхто не завадить скоїти задуману крадіжку.

Але досвід поліцейських наряду реагування, які протягом останніх років затримали не одного злодія в цьому районі, переміг і хитрість зловмисника і будь які несприятливі погодні умови.

Прибувши на місце спрацювання поліцейські охорони виявили пошкодження кабельної мережі і негайно приступили до огляду прилеглої території.

Затримали злодія в сусідньому кварталі. При ньому був і вкрадений кабель, скручений в бухту.

Менеджер з регіональної безпеки Черкаської філії ПАТ «Укртелеком» Петро Маламуж, який теж прибув на місце події та є одним з ініціаторів встановлення на кабельних лініях приладів контролю цілісності кабельної мережі розповів:

– На цій дільниці крадіжки дроту почали здійснюватись з грудня 2017 року. Загалом нами зафіксовано 14 фактів пошкодження даної кабельної лінії, але всі способи здійснити охорону власними засобами не давали бажаних результатів. Ми звернулись до Управління поліції охорони в Черкаській області з пропозицією про об’єднання наших зусиль в боротьбі з злодіями.

Підключивши наші, так звані «пастки» для злодіїв, до системи охоронної сигналізації Управління поліції охорони одразу отримали результат – затриманий нарядом реагування поліції охорони злодій.

Затриманий виявився місцевим мешканцем, 1985 року народження, який вже відбував покарання за вчиненя злочину передбаченого ст.121 ККУ (Умисне тяжке тілесне ушкодження).

Наразі в ПАТ «Укртелеком» встановлюють  суму збитків даної події, адже починаючи з вартості вирізаного злодієм 195 метрів кабелю, на час відновлення лінії припинено передавання сигналу. Також негайного ремонту потребує система  кабельних опор, які, втративши розраховану рівновагу, в будь-який момент можуть впасти і завдати нової шкоди безпеці і майну громадян.

Директор обласної філії ПАТ «Укртелеком» Іван Яніцький щиро дякує керівництву Управління поліції охорони в Черкаській області за співпрацю, а бійцям поліції охорони – за оперативність та професіоналізм.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100