реклама

реклама

Апеляційний суд Черкаської області 13 березня розглянув клопотання захисників підозрюваних у вбивстві закатованого черкаського журналіста Василя Сергієнка. Вони намагаються перевести розгляд справи до одного із судів Києва, передає кореспондент vikka.ua.

Нагадаємо, захисники обвинувачених написали заяву про відвід колегії суддів. Судді після обговорення у нарадчій кімнаті самовідвелися.

Серед клопотань сторони захисту – зміна запобіжного заходу для обвинувачених та переведення розгляду справи до суду в місті Київ.

2893930515696225331446571505189570o

Усі клопотання захисників 6 березня було відхилено, а розгляд справи повернуто до Соснівського районного суду. Напередодні під час жеребкування судді Соснівського районного суду самовідвелися, а справу знову повернули до Черкаського апеляційного суду.

Сторона обвинувачення наголосила на тому, щоб розгляд справи лишили в місті Черкаси, адже для прокурорів та потерпілих ця локація найбільш зручна.

"У Черкаській області є достатньо суддів для жеребкування та розгляду справи. Просимо перевести справу до Черкаського районного суду", – сказала прокурор Вікторія Дидич.

Врешті судді задовольнили клопотання прокурорів та передали справу до Черкаського районного суду.

Вдова журналіста Валентина Сергієнко каже, що ситуація наразі найгірша за увесь час слухання.

"Справа не дуже проста і судді не хочуть заморочуватися. В нас така ситуація: якщо до 19 березня не відбудеться судове слухання, то технічно у підозрюваних закінчиться термін тривання під вартою, їх випустять і більше ми їх не знайдемо", – каже вона.

Зазначимо, справу закатованого журналіста з Корсунь-Шевченківського Василя Сергієнка суд розглядає вже понад два роки. На лаві підсудних п'ятеро підозрюваних у скоєнні злочину: Воронков, Мельник, Горбенко, Завражин та Недибалюк.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100