реклама

реклама

Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує прийняти за основу та в цілому проекти Постанов Верховної Ради про перейменування трьох населених пунктів у Черкаській та Івано-Франківській областях.

edf6aeca1c714c89f9c44c4be9a48c48 Про це інформує прес-служба ВРУ.

Зокрема, комітет розглянув на своєму засіданні подання Черкаської обласної ради щодо перейменування села Поминик Маньківського району Черкаської області на село Калинівка, подання Івано-Франківської обласної ради щодо перейменування села Химчин Косівського району Івано-Франківської області на село Хімчин та подання Івано-Франківської обласної ради щодо перейменування села Текуче Косівського району Івано-Франківської області на село Текуча.

За інформацією Черкаської обласної ради, перейменування села Поминик ініційоване його жителями у зв’язку з негативним сприйняттям діючої назви та підтримане територіальною громадою на загальних зборах громадян.

Село Поминик під такою назвою вперше згадується в історичних документах у 1715 році. Після приєднання земель правобережної Черкащини до Російської імперії назву села було розтлумачено в російській мові як «Помойник» (українською мовою Помийник). У 1941 році село було перейменовано на Вікторівку (на честь першого голови місцевого кологоспу Віктора Близнюка). У 2016 році в процесі декомунізації селу було повернуто історичну назву Поминик. Проте, місцеві жителі вважають цю назву неблагозвучною й навіть образливою. Вони обрали цілком нову назву – Калинівка.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 депутат 14.03.2018 17:19
Сама доречна назва села Бандюганівка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Адвокат 14.03.2018 14:50
Якого дідька "Вікторівку" було перейменовувати в "Поминик", а тепер в "Калинівку"? Від тих перейменувань покращилися дороги? Чи частіше стали ходити автобуси? Чи в селі створили нові робочі місця?
Черговий дерибан бюджетних грошей та відволікання громадян від дійсно значущих проблем!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Антистец 14.03.2018 14:00
А памятник певрому председателю колгопса уже разбили молотками?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Черкащанин 14.03.2018 12:06
Калинівка - хороша назва. Молодці! Повернення старих назв - дадеко не завжди доречне. Той, хто пропонував дурну назву Поминик - сам хотів у такому жити?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100