реклама
Sucurity Police

реклама

60 діб арешту присудив суд у Монастирищі учаснику АТО й захиснику Донецького аеропорту 25-річному Андрієві Шквирі. Чоловіка підозрюють у вбивстві жителя села Долинки 56-річного В'ячеслава Гулеватого.

5555 001

Про це у «Вечірніх Черкасах» пише журналіст Юрій Стригун.

Трагедія сталася 5 листопада 2016 року. В'ячеславові двічі вистрелили в голову й заховали тіло. Труп нібито викинули в озеро, що утворилося на місці кар'єру. Тіло Гулеватого шукали півроку й знайшли аж у квітні 2017. Після цього підозрюваний у вбивстві зник. У лютому його затримали аж у Тернопільській області. Сам Андрій Шквира свою провину заперечує. Каже, що він відмовляв інших учасників і захищав Гулеватого.

– Нас було п'ятеро дітей у сім'ї, – розповідає сестра вбитого Марія Вербова. – Славік був нашим улюбленцем. Працював головним механіком у селі. Однак сімейне життя в нього не заладилося. Вважав, що дружина народила сина не від нього. Пасинок ріс у діда й баби. Конфлікт стався, коли Славік вирішив послати братові на 60-ий день народження гроші, отримані за паї. Це нібито мало бути 20 тисяч. Такий учинок нібито не сподобався його дружині. Я не знаю, хто там кого підмовляв, але раптом у хаті Славка з'явилася компанія з чотирьох п'яних хлопців на чолі з пасинком. Вони кинулися бити брата. Побачили кров і увійшли в азарт. Потім потягли в машину. Вивезли в поле, змусили копати могилу. Знову катували. Він не міг цього робити, бо знесилився. Нібито після цього АТОвець дістав пістолет і вистрелив йому в голову. Спочатку казали, що тіло вкинули в кар'єр у селі Терлиця. Але воно не було розмоклим. Насправді лежало в землі.

Андрій Шквира винним себе не вважає.

– Я не вбивав, – заявив на суді місцевим журналістам. – Провини своєї не визнаю. Готовий це довести й знаю ім'я справжнього вбивці. За своє буду сидіти. За чуже – не збираюся. Спершу я був у шпиталі. Потім мені подзвонили друзі й сказали, що в хаті обшук, а мене підозрюють у вбивстві. Зрозумів, що інші учасники валять вину на мене. Вирішив додому не повертатися.

– Андрій був там, але він не вбивав, – каже голова спілки учасників АТО Монастирищенського району Роман Возний. – Із нього роблять цапа-відбувайла. У районі є впливові люди, які хочуть вигородити трьох інших учасників, а звалити на Андрія. Вони чинять тиск на поліцію й суд. А Андрій – простий хлопець, селюк. Здоров'я у нього ні к чорту. Був поранений, контужений, коли захищав Донецький аеропорт. Зараз має групу інвалідності. Ми найняли йому адвоката – теж учасника АТО. Також знайшли грамотного юриста з Тернопільської області. Якщо валитимуть усе на Шквиру – викликатимемо телебачення, вдаватимемося до інших акцій протесту. Не хочемо, аби його судили в Монастирищі. Тут правди не знайдеш.

Суд обрав у якості запобіжного заходу для Андрія Шквири тримання під вартою з 22 лютого по 22 квітня.

Рідні В'ячеслава Гулеватого хочуть, аби на лаві підсудних, окрім Шквири, опинилися й інші троє чоловіків, які були з ним у день убивства В'ячеслава Гулеватого.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100