реклама

реклама

Із 12 березня філія Суспільного на Черкащині перекладає мовою жестів не лише денні випуски новин, а й суспільно-політичну програму "Тема дня: Черкаси". Відео з сурдоперекладом можна переглядати в ефірі у повторі та на YouTube-каналі телеканалу "Рось".
01

Продюсерка Черкаської філії ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" Олена Баніна говорить, що попит на програми, доступні глядачам із порушенням слуху, неабиякий. Вони не лише забезпечують право цієї категорії населення на отримання інформації про події в регіоні, а й дозволяють їм активніше долучатися до життя громади. Нині на Черкащині проживає майже півтори тисячі осіб з порушенням слуху, в Черкасах – майже 500. З 2011 року ці люди дізнаються регіональні новини завдяки старанням досвідченого сурдоперекладача Галини Абраменко. Тепер глядачі будуть в курсі і найактуальніших питань, які обговорюються в ток-шоу "Тема дня".

"Поки що ми запроваджуємо денний блок мовлення з сурдоперекладом. О 13:30 в ефір виходитиме випуск новин, а о 13:40 – "Тема дня". Ці програми можна також переглядати на YouTube у зручний час. Втім вже сьогодні ми міркуємо, як здійснювати переклад головного випуску новин ввечері і програми "Доброго ранку, Черкащино!" у вихідні. Для цього є бажання, але поки що не вистачає технічних можливостей", – зазначає Олена Баніна.

Про це інформує suspilne.media

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Поет 15.03.2018 10:37
Це все, що треба було "Росі" -
Щоб обігнати рейтинг Бі-Бі-Сі
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Марк 14.03.2018 23:32
Про черкаські справи словами вже щось важко пояснити. Залишились жести. Сподіваюсь, що пристойні .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100