реклама

реклама

В одному з найбільших сіл країни – Червоній Слободі, Черкаського району сільську голову відправили у відставку.

Вчора 13 березня відбулася позачергова сесія на якій за відставку сільського голови Михайленко Зінаїди Миколаївни в режимі таємного голосування проголосувало 18 депутатів сільради.

Як йдеться в проголосованому про відставку проекті рішення «у звязку з порушенням нею Конституції України, законів України та незабезпеченням здійснення наданих їй повноважень». Про це повідомляє «Кропива».

rishennya-430x537

У мотивувальній частині проекту рішення йдеться зокрема посилання на постанову Черкаського районного суду, якою визнано протиправною бездіяльність голови щодо не проведення протягом 30 днів громадського обговорення пропозиції щодо ініціювання добровільного об'єднання територіальних громад.

Дана постанова винесена ще на початку грудня 2017 року. Постановою Київського апеляційного адміністративного суду рішення першої інстанції залишено в силі.

До суду на сільського голову подав депутат сільради Красюк Віктор Миколайович. В постанові суду йдеться, що депутати звернулися до сільського голови з пропозицією про ініціювання обєднання громад ще в кінці липня минулого року. Однак протягом 30 днів не проведено громадського обговорення з даного питання.

В свою чергу сільський голова повідомила, що у серпня на сесію виносилося питання про порядок громадського обговорення, але рішення не було прийнято депутатами. До того ж, за ще одним рішенням ради було проведено вивчення громадської думки в селі. За результатами опитування більшість жителів виступили проти об'єднання.

Суд зобовязав провести громадське обговорення.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Михаил 16.03.2018 09:36
Боротьба за владу на рівні села. Правда, модного села.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 депутат 15.03.2018 19:54
Якова Володимировича оберемо головою! УРА!!! Слава Україні!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100