реклама

реклама

Кабінет міністрів України запроваджує заборону на ввезення російських мінеральних добрив, як цього домагалися українські виробники, в тому числі черкаське ПАТ «Азот». Рішення було прийнято сьогодні на засіданні Уряду.

844bdae241071946def7487db990b749 Про це пише ЛIГАБiзнесIнформ.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман дав доручення Мінекономрозвитку і першому віце-прем'єру підготувати необхідні рішення про тимчасові обмеження до наступного засідання уряду. «Ухвалити зараз рішення про запровадження тимчасових обмежень і, відповідно, доручити Мінекономрозвитку спільно з Мін'юстом та іншими міністерствами оформити це рішення», – сказав глава Уряду.

Нагадаємо, в 2017 році Мінекономрозвитку запровадило санкції проти підприємств російської групи «Єврохім» та інших постачальників міндобрив. Військова прокуратура Генеральної прокуратури вимагала від МЕРТ ввести санкції проти російських виробників мінеральних добрив. За даними відомства, кошти, сплачені так званим «ДНР» і «ЛНР» за «розмитнення» міндобрив, в подальшому використовувалися для фінансування незаконних збройних формувань.

Наприкінці січня Мінфін США опублікував список росіян, що до яких уряд може запровадити санкції. Серед них Андрій Мельниченко, який контролює найбільшого російського виробника міндобрив – компанію «Єврохім». В Україні реалізацію її продукції здійснює ДП «Агроцентр ЄвроХім-Україна». Компанії належать три невеликих підприємства з виробництва змішаних добрив в Донецькій, Вінницькій і Тернопільській областях.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100