реклама

реклама

Діткам мікрорайону «Богданівський» розповідають про історію виникнення та особливості відзначення державних свят нашої країни. Для цього в комітеті самоорганізації населення започаткували спеціальний просвітницько-інформаційний проект. Хлопці і дівчата дізнаються чимало нової для себе та цікавої інформації. Голова КСН Оксана Мелікова вважає, що така робота необхідна, аби розширювати кругозір дітей та навчати їх історії. Почати вирішили із державних свят. Такі тематичні зустрічі вже проводили під час новорічно-різдвяних свят. Цього ж разу темою заходу став Міжнародний жіночий день, який відзначають 8 березня.

На початку зустрічі юні учасники ділилися власними враженнями від цього свята і його походження. У всіх діток, як виявилося, 8 березня асоціюється лише із весною та квітами. Вони вважають, що свято відзначають, оскільки «все навколо розквітає», «жінки люблять квіти» та «жінки радіють весні».

«Мене здивувало, що жоден учасник не назвав, звідки взагалі походить це свято, чому його відзначають саме в цей день і які історичні події передували. Так, звісно, на сьогодні це свято втратило свою актуальність, але це не підстава не цікавитися історичними моментами, - ділиться враженнями Оксана Мелікова. – Я зрозуміла, що здебільшого наші діти звикли гратися та розважатися, а не замислюватися над серйозними темами. Тому подібні зустрічі і розмови потрібно проводити. І ми будемо продовжувати таку роботу і надалі. Хочемо, щоб наші дітки не лише спостерігали, але й вчилися знаходити першопричини і розуміли їх».

Представники комітету самоорганізації населення підготували для учасників зустрічі тематичну презентацію із фотографіями та інформацією про походження Міжнародного жіночого дня. Діти отримали абсолютно нові для себе знання та з’ясували, чому взагалі виникло таке свято і що воно символізує. Після перегляду презентації та обговорення дітки змінили свою думку, якою ділилися на початку, і відзначали, що «раніше жінки не мали прав на рівні з чоловіками, тому об’єдналися і боролися за них, використовуючи різні методи».

У планах голови КСН «Богданівський» Оксани Мелікової – новий проект, під час якого будуть разом з дітьми займатися тлумаченням дитячою мовою досить поширених слів, але якими діти не користуються, оскільки часто просто не розуміють їх значення - наприклад, слово «солідарність», значення якого діти не змогли пояснити (для них воно асоціюється із поняттями «лінь» чи «кожен сам за себе»).

За інформацією КСН «Богданівський»

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Абрек 15.03.2018 13:51
Теперь Пасху пропустят и, конечно же, следующим "святом" будет 1-е мая ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100