реклама

реклама

В Черкаській обласній адміністрації під головуванням директора департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Олександра Шабатіна відбулося засідання круглого столу з обговорення ефективності виконання заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року.

DSC_0003

Про це інформують у ОДА.

В обговоренні взяли участь керівники та представники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в області, громадських організацій ромів «Романі Рота», «Центр Права», «Романо Форо», регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області.

Учасники детально проаналізували інформацію про виконання у 2017 році плану заходів щодо реалізації в області Стратегії.

Про основні досягнення ромської громади торік та заходи, які планують провести у цьому році, поінформували керівники громадських організацій «Центр Права» – Петро Бурлаченко та «Романі Рота» – Володимир Бамбула.

У ході дискусії керівники органів влади надали роз’яснення та відповіли на запитання лідерів громадських організацій ромів, зокрема, щодо охоплення дітей дошкільною освітою; створення шкільної служби порозуміння та проведення тренінгів у районах і містах області із залученням психологів, фахівців із конфліктології; проведення щеплень дітям та інформування населення про вакцини; надання матеріальної допомоги ромському населенню у районах області; проведення просвітницьких заходів та працевлаштування ромів; покращення житлово-побутових умов; запобігання бездоглядності дітей, недопущення їх втягування у злочинну діяльність; виявлення та охоплення соціальними послугами ромських сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах; можливості отримання житла громадянами ромської національності; отримання свідоцтва про народження дитини; висвітлення на офіційних веб-сайтах райдержадміністрацій інформації щодо ромської спільноти.

Голова громадської організації «Романі Рота» Володимир Бамбула повідомив про забезпечення правопорядку правоохоронними органами та вирішення ситуації, що склалася у м. Золотоноша на початку січня цього року за участі представників ромської національності. Також Володимир Бамбула зазначив, що у м. Золотоноша за його ініціативи та підтримки міжнародних організацій створено і працює ромський центр, де роми можуть пройти обстеження, отримати медичні, соціально-побутові послуги та ін.

За результатами зустрічі, учасники визначили основні напрямки роботи на 2018 рік, домовилися спільно працювати над вирішенням питань щодо забезпечення захисту прав осіб ромської національності, залучати нових фахівців до роботи в робочій групі з виконання плану заходів щодо реалізації в області Стратегії.

DSC_0024

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+8 #6 Какой-то цирк! 16.03.2018 14:55
Обмен опытом: ромы учили Шабатина, как перестать быть бараном и стать бароном, а Шабатин пытался внедрить празднование шабата в ромскую культуру.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 валька 16.03.2018 12:14
Всі і Роми і Колі давно обєднані в ГО "Прєдатєлі Будулая" і давно інтегровані, треба краще подумати як інтегрувати в українське суспільство національну меншину ГО "Орли Арменії", чи вони вже також самі інтегрувались ))))))))))))))) ))))))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #4 . 16.03.2018 12:06
Імітація роботи. На зустрічі була єдина людина, що дійсно могла впливати на ситуацію - регіональний координатор омбудсмена. Але вчора омбудсмена змінено Верховною Радою. Ідіоти з обладміністраці ї не знали?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Кто там сияет? 16.03.2018 11:49
Чувак во главе стола похож на рошеновский торт :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Оце так рівень! 16.03.2018 11:47
Спілкуватися з общиною, у якої найбільше проблем, відправили Шабатіна - рядову "шістку" низової ланки ОДА? Це означає тільки одне: повну відсутність поваги до цих людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Сальва 16.03.2018 10:50
Про це говорять ще з ХІХ століття.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100