реклама

реклама

У Черкасах 20-22 квітня відбудеться наймасштабніша подія року — другий книжковий фестиваль. Багато книг, цікавих зустрічей з письменниками та іншими творчими людьми, літературні батли та кав’ярні — що та кого очікувати на заході, розповіли його організатори.

29196717_943644845796929_3168727068833742848_o

Цього року на фестивалі буде більше дитячих видавництв, ніж минулого. Також будуть видавництва, які займаються арт-буками, крафтовими виданнями. Окрім того, на другому книжковому фестивалі буде більше, ніж 50 видавництв.

- У нас немає видавців, які б сказали, що не приїдуть цього року, бо не сподобалось, — сказала співорганізаторка фестивалю Людмила Фіть.

Як озвучувалося раніше, на книжковому фестивалі вперше будуть задіяні актори КВК, драматичного театру, аматорські колективи, які разом з гостями фестивалю поєднають літературу і мистецтво. Організатори запевняють, що в Україні такого ще не було.

Серед гостей фестивалю будуть переможці року ВВС Катерина Калитко та черкащанин Артем Чех, Володимир Лис і його «Століття Якова», Макс Кідрук, який розповість про те, як об’їздив Україну з презентацією останньої книги, Любко Дереш з моновиставою, Артем Полежака — один із найкращих іронічно-сатиричних поетів та інші творчі люди. Серед дитячих письменників будуть Наталія Щерба, у якої на Книжковому Арсеналі була черга за автографом у 3 години, Сашко Дерманський, якого дуже люблять діти, та інші.

chebookfest (1)

Будуть на фестивалі цікаві спікери: філософ з Києво-Могилянської академії Тарас Лютий розповість про безумців у літературі, Діана Клочко розкаже про ілюстрування Базилевичем «Енеїди», а також про незвичні подружні пари у мистецтві ХХ століття, Олена Павлова проведе майстер-клас і презентацію про Кота Інжира, якого ж і створила.

Окрім творчих людей, які розкажуть багато цікавого, на фестивалі будуть організовані літературні батли, кав’ярні, майстер-класи та багато іншого.

Також організатори Черкаського книжкового фестивалю розповіли і про фінансування проекту. Співорганізаторка Юлія Чабаненко відзначила, що наразі фестиваль підтримує Черкаська міська рада наскільки може, також організатори активно шукають спонсорів. Зокрема, вони чекають відповіді-підтвердження гранту, а також збирають гроші на фестиваль за допомогою Спільнокошту (колективного фінансування проекту), де кожен, кому небайдужа доля наймасштабнішої культурної події року, може перерахувати кошти, скільки вважає за потрібне. На сьогоднішній день люди допомагають різноманітними сумами — від 10 до 4000 гривень.

- Кожній команді важливо, що її підтримують. І коли говорять: «Я в вас вірю» — це дуже стимулює. Приємно, що нас підтримують і закликають допомогти, зокрема, українські письменники: Дара Корній, Андрій Любка. Підтримав нас і черкащанин, громадський діяч, лідер руху «Нові Люди» Віктор Євпак. А ми, у свою чергу, обіцяємо «підірвати мозок»! — сказала наостанок Людмила Фіть.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Ченчик 17.03.2018 17:02
А почитати щось просто для настрою і немає чого. Хіба що Московіаду Андруховича чи Ворошиловград Жадана. Не можна ж вважати читанням наркотичні глюки Любко Дереша. Хоча кому як......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Демократія 17.03.2018 11:10
Було б добре, якби обійшлося без підриву мозку. Його й так щодня є кому підривати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Нейрохірург 16.03.2018 21:52
"Підривати мозок" людям не треба. Залиште таке задоволення собі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100