реклама

реклама

Блог-кафе, творчі зустрічі й професійні тренінги проводитимуть у Черкасах для тих, хто мріє стати не просто дописувачем у соціальній мережі, а успішним професійним блогером, який, до всього, вміє монетизувати свої дописи.

1521203466_img_4056

Про це пише «Нова Доба».

В Україні і в Черкасах зокрема вже з березня розпочали реалізовувати нову правозахисну програму «I am Media». Її впровадження ініціювала громадська організація «Фундація прав людини» за фінансової підтримки Robert Bosh Fundation у партнерстві з ЧОДА та Міжнародним благодійним фондом «Небайдужі». Про мету проекту, його учасників та плани організатори розповіли на прес-конференції у прес-центрі «Нова Доба».

Як зазначають організатори, метою менторської інноваційної програми «I am Media» є посилення голосу внутрішньо переміщених жінок на місцевому рівні через системне використання блогерства у соціальних медіа-ресурсах. Долучитися до програми можуть представники громадського сектору, які працюють у сфері медіа-адвокації, журналісти, представники влади, профільні фахівці освітніх закладів, блогери.

– Подібний проект, який присвячений темі розвитку соціальних медіа, ми проводимо вже втретє. Два попередні показали велику зацікавленість до цих питань в цільової аудиторії. Як бачимо, інформаційне поле перейшло в мережу Інтернет, тому ця програма передбачає посилене навчання необхідним нюансам, аби розвинути канали, які вже існують, розширити охоплення соціальних мереж. І вже провели перші блог-кафе у майбутніх журналістів, студентів Черкаського національного університету. Водночас проект передбачає співпрацю з органами державної влади, тому 20 березня об 11 годині в ОДА відбудеться прес-конференція, – розповіла Майя Кулик, керівниця Міжнародного благодійного фонду «Небайдужі».

У цілому навчання в проекті відбуватиметься у межах таких заходів: 10 зустрічей у межах блог-кафе, а також дводенний тренінг, який відбудеться 26 та 27 березня. На тренінг приїде Наталка Соколенко, заступниця редактора порталу «Українська правда» та радіоведуча, блогерка, яка розповість як зробити свої блоги успішними, працювати з лонгрідами, заголовками та фото. Також участь у заході візьме відома черкаська блогерка Олена Литвинова, яка своєю чергою поділиться з учасниками проекту секрети успішного заробітку на блогах.

– Тема проекту «I am Media» - дуже важлива й цікава, особливо нині у час цифрового суспільства, коли в кожного є доступ до соціальних медіа або можливості створення блогу на окремому майданчику. Відтак, у нас у всіх є можливість створити із себе медіа, – зауважує блогерка Олена Литвинова. – Весь світ почуває себе комфортно у сфері блогінгу, існують блоги найрізноманітнішої тематики, є, наприклад, блог присвячений гудзикам. Тому, якщо ви в чомусь розумієтеся чимось активно цікавитеся, сміливо починайте транслювати свої думки в медіа і створюйте блог, який згодом можна і монетизувати, і залучити до нього однодумців. Це – можливість робити те, що вам буде до вподоби. Тож ділитимусь на тренінгу практичним досвідом: як створити, просувати, про що писати тощо. Чекаємо усіх охочих.

До всього проект передбачає створення менторських пар, наголошують організатори.

– Тобто людина, яка вже розвиває свій блог чи власну справу в мережі, може знайти собі консультанта, тобто ментора, і вирішити усі свої проблеми чи впоратися із тимчасовими заминками, – каже Майя Кулик. – Чи стане це нашою роботою, чи творчим захопленням, але блогосфера – це інструмент, яке дарує впевненість і незалежність.

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Демократія 20.03.2018 13:35
Цитую Михаил:
Якщо всі стануть блогерами, то хто ж буде працювати?

Так це не для всіх, а лише для обраних, які закохані у "співпрацю з органами державної влади". Хто у нас при владі відомо всім.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Михаил 19.03.2018 14:22
Якщо всі стануть блогерами, то хто ж буде працювати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Демократія 18.03.2018 23:29
Секрет успішного заробітку на блогах простий, як п'ять копійок: стати порохоботом, як Монова або Олешко і цілодобово вихваляти здобутки "нашого дорогого Леоніда Іллліча". Гроші потечуть рікою від "благодійних фондів". Перед виборами якраз час починати любити президента.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Щука 17.03.2018 17:35
Да, один блогер з ніком "Надя" вже стала "успішим"! Не знала, що треба гудзиками займатися...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100