реклама

реклама

Дуже продуктивно пройшов семінар-тренінг «Майстерня співробітництва територіальних громад Черкащини» на лівобережжі, який проводили спільно Черкаський Центр Розвитку Місцевого Самоврядування (представник Григорій Перерва) та Агенція Регіонального розвитку (в особі директора Любові Ропало) за всебічної підтримки Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА. Заявлена тема викликала неабиякий інтерес серед представників місцевих громад.

У семінарі взяли участь 50 осіб - це голови місцевих сільських рад та профільні спеціалісти місцевих райдержадміністрації.

3

Отже, сформовано 8 проектних ідей, значна частина з яких цілком може бути представлена на Державному Фонді Регіонального Розвитку або секторальну підтримку за певного доопрацювання.

Ряд запропонованих проектів до цього ще не розглядалися громадами Черкащини (а це ж уже 4-й такий захід), як можливі для реалізації в рамках міжмуніципальної співпраці. Наприклад: вирощування енергетичних рослин, формування нових унікальних туристичних маршрутів, створення мобільного стоматологічного центру тощо. Важливо, щоб ці напрацювання не були втрачені, щоб представники громад їх доопрацювали.

Адже надалі до їхньої реалізації готові долучитися і Черкаський ЦРМС, і Агенція Регіонального Розвитку, і Черкаська ОДА та інші учасники цього проекту. Черкаський ЦРМС готовий надати юридичну, методологічну, практичну допомогу в підготовці і обрахунку проектів, формуванні договорів, створенні проектних заявок. Але, перший крок - за представниками громад, без їхньої участі не буде здійснено нічого. Організатори подякували Золотоніській районній державній адміністрації за всебічне сприяння в проведенні тренінгу, і як співорганізаторам і як активним учасникам тренувального процесу.

Про це інформують в відділі внутрішньої політики Золотоніської РДА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100