реклама

реклама

Проект із розбудови та облаштування туристичного об’єкту "Тясминський каньйон" в м. Кам’янка переміг у конкурсі проектів регіонального розвитку, які будуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС.

- Кам’янка отримає 7345000 гривень – і до кінця року ми плануємо завершити усі роботи із благоустрою об’єкту, завдяки якому наше місто зможе приваблювати туристів з усього світу, - зазначає міський голова Володимир Тірон. - Проект передбачає модернізацію Кам'янського державного історико-культурного заповідника та Кам'янського державного літературно меморіального музею О. С. Пушкіна та П. І. Чайковського - і створення на їхній базі туристичних маршрутів Тясминським каньйоном. Проектом передбачено створення під'їздів та підходів до Тясминського каньйону, облаштування 3-х джерел, прибережної зони,  пішохідних доріжок, оглядових майданчиків,  сходів, місць для купання та відпочинку.

27749839_785972521613322_4573419297959024623_n

Переможний проект став результатом партнерства Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА, Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування (створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону), Черкаської агенції регіонального розвитку та Кам’янської  об’єднаної територіальної громади.

Заплановано, що після виходу проекту на планову потужність, туристичний потік до ОТГ (та регіону загалом) зросте до 3-15 тисяч туристів за сезон, прогнозоване річне збільшення надходження до бюджетів всіх рівнів – 5 мільйонів гривень,  у тому числі до місцевого - 3 мільйони, державного - 2 мільйони.

Внаслідок  реалізації проекту Кам'янська громада отримає нові робочі місця, нові надходження до бюджету та нові можливості для розвитку.

- Черкащина - один із найбільш історично цікавих та туристично привабливих регіонів України, поки що дуже обділений туристичною увагою. Тут формувалася історія козаччини, відбувалися визначні події, пов’язані з боротьбою за українську незалежність. Князівська доба також не пройшла мимо – частина населених пунктів Черкащини були форпостом ще Київської Русі. Тому хочеться вірити, що проект Тясминського каньйону стане першим позитивним прикладом для масштабного розвитку цього напряму на Черкащині, - констатує радник з питань регіонального розвитку Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Григорій Перерва. - Можливості, які відкриваються перед місцевими ОТГ та амбітність значного числа їхніх керівників, сприятимуть подальшій розбудові туристичної сфери області та зростанню благополуччя її мешканців

Про це інформує прес-клуб реформ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100