реклама
Sucurity Police

реклама

Користувачі соцмережі «Фейсбук» мають можливість обрати найцікавіші малюнки конкурсу «Охорона праці очима дітей».

журі

Про це інформують в управлінні Держпраці в Черкаській області.

Зважаючи на значний соціальний резонанс і зацікавлення, яке викликав регіональний тур VIІ Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва запропонувала провести «народне опитування» громадян у соціальній мережі та обрати найкращу роботу у номінації «Лауреат соціальних мереж». У соцмережі «Фейсбук» створено опитування, в якому можуть взяти участь усі бажаючі.

«Конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» покликаний сприяти реалізації творчих здібностей дітей від 6 до 18 років та популяризації знань з питань охорони праці. Не таємниця, що молодь наразі отримує необхідну інформацію саме завдяки спілкуванню у соціальних мережах, тому журі вирішило «осучаснити» конкурс і розширити його формат. Цього року ми надаємо можливість підписувачам нашої групи у «Фейсбуці» висловити власну думку щодо малюнків, які зайняли І, ІІ та ІІІ призові місця. Якщо такий експеримент буде вдалим і викличе зацікавлення, то наступного року журі конкурсу передбачить окреме призове місце для «улюбленця соцмереж», - відзначила Олена Лазарєва.

У березні 2018 році черкаське журі конкурсу оцінило художню майстерність та втілення оригінальної ідеї 722 творчих робіт учнів середніх загальноосвітніх шкіл та ліцеїв, закладів інтернатного типу, вихованців позашкільних навчальних закладів. Винесення опитування у мережу Інтернет дозволить розширити аудиторію учасників конкурсу, сформувати свідому позицію значно більшої молодіжної спільноти щодо значення здорових і безпечних умов праці у різних сферах життя, підкреслила начальник Управління Держпраці у Черкаській області.

Як розповів 12-річний лауреат конкурсу Олександр Перехрест з м. Драбів, вибір ідеї малюнка – справа не випадкова.

«Я дуже люблю малювати. Брав участь та перемагав майже у 200 міжнародних, всеукраїнських, обласних конкурсах, фестивалях... Але першу свою перемогу запам'ятаю назавжди: мені було 6 років, і я вперше отримав перемогу саме на конкурсі «Охорона праці очима дітей», на регіональному етапі зайняв ІІ місце і відтоді він – мій улюблений. Я щороку з нетерпінням чекаю, коли ж розпочнеться конкурс. Надихнула мене на ідею малюнка реальна історія, коли в моєму місті загинув тато двох діток, порушивши правила охорони праці. Ідею свого малюнка я обдумував цілий рік, адже тема конкурсу цікава і водночас складна. Не один раз я робив ескізи малюнку поки не намалював свою роботу. Своїм малюнком я хотів розповісти всім людям – дорослим та малим, що потрібно знати правила охорони праці та дотримуватись їх, від того залежить щастя твоєї родини», - розповів Сашко Перехрест.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100