реклама

реклама

У мас-медіа заговорили про можливу відставку керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Причина – проблеми зі здоров’ям. Кажуть, що у 33-річного прокурора хвороба серця, а робота нервова. Тому вирішив піти, і вже ніби написав заяву про звільнення.

96048bbf8482d663bd8f801b5bf7faf0

Затримка лише у підборі наступника на посаду, пише vikka.ua з посиланням на «Деловую столицу».

За даними видання, на крісло Холодницького зараз є дві кандидатури, обоє – заступники голови антикорупційної прокуратури. В першу чергу це перший заступник керівника САП Максим Грищук, якого нібито лобіює США. У 2015 році він був одним із головних претендентів на посаду керівника САП, набравши більше голосів у конкурсі, ніж Холодницький. Відслужив по мобілізації у зоні АТО, за що отримав прізвисько «прокурор-кіборг».

Другий кандидат – заступник керівника САП Володимир Кривенко родом із Чигирина Черкаської області. Він досвідченіший, ніж Грищук, працює в органах прокуратури з 2004 року, був прокурором Чигиринського району, до призначення в САП працював у прокуратурі Черкаської області. Кривенко – навіть менш публічна фігура, ніж не надто публічний Грищук. Проте він уже потрапив у невеликий скандал за участю НАБУ і САП. Влітку 2017 року ЗМІ звинувачували Кривенка у тому, що він у змові з одним із детективів НАБУ незаконно змінив підслідність кримінального провадження НАБУ проти керівника і співробітників Рівненської обласної прокуратури, а також змінив підслідність ряду інших справ проти співробітників прокуратури, які передавалися з підслідності НАБУ в підслідність органам прокуратури. Це може свідчити про те, що відносини Кривенка і НАБУ також не надто гарні. Проте саме Кривенка хоче бачити в якості нового глави САП Банкова.

Фото: img.tsn.ua

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Кандидатура 23.03.2018 17:52
Скорее всего Савина выберут. Знает толк в коррупции. С абсолютно чистой совестью, ни разу ещё ею не пользовался.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 філософ 23.03.2018 15:35
Основна проблема України - підбираєм кадри на помойках. Десятки молодих українців мають юридичну освіту кращих університетів Європи і Америки. Якби керівництво держави шукало достойного кандидата для дійсного виконання своїх функцій, то знайшлоб. Але шукають хлопців "від землі-від сохи", якими легко маніпулювати, керувати, посилати... Шукаєм ющенків, об яких легко обтерти ноги і викинути на смітник.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100