реклама

реклама

У рамках Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки та акції «Випускник-2018» понад 50 лідерів учнівського та студентського самоврядування, які навчаються у 17-ти навчальних закладах міста Черкаси взяли участь в профорієнтаційному заході «Профорієнтація он-лайн – в ритмі сучасності», який організував Черкаський міський центр зайнятості. Зустріч проходила за сприяння Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради у Черкаській обласній бібліотеці для юнацтва імені Василя Симоненка.

Черкаси 2 (1)

Захід відбувся в режимі он-лайн за допомогою Skype-зв'язку. На ньому представники Харківського національного університету внутрішніх справ, Черкаського політехнічного технікуму та Черкаського бізнес-коледжу презентували свої навчальні заклади, розповіли про особливості вступу та навчання, організацію дозвілля, роботу спортивних секцій, умови проживання та виховання курсантів і студентів.

Фахівці міського центру зайнятості поінформували молодь про нові підходи в профорієнтаційній роботі, обговорили доступність профорієнтаційних послуг, в тому числі і з використанням он-лайн технологій, які сьогодні представлені в роботі служби зайнятості (оновлений веб-сайт Державної служби зайнятості і дистанційний портал з вибору професії та пошуку роботи Smartjob).

Особливе зацікавлення учнів викликало спілкування з викладачем Харківського національного університету внутрішніх справ – підполковником поліції, завідувачем науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності Костянтином Бугайчуком. Він детально розповів про діяльність військової кафедри. У разі виявлення бажання пов’язати життя з військовою підготовкою, повідомив, що  для майбутніх абітурієнтів є можливість пройти дистанційне навчання на підготовчих курсах до ЗНО. Водночас викладач відповів на численні питання учнів щодо порядку оформлення документів на навчання, вибір предметів ЗНО, особливості підготовки майбутніх поліцейських, проходження курсантами стажування в органах поліції тощо.

У ході зустрічі відбулась також презентація Черкаського політехнічного технікуму, який готує фахівців технічного профілю, зокрема, техніків-електриків, будівельників, технологів машинобудування, механіків, електромеханіків, гідротехніків та економістів і програмістів. Представники закладу наголосили, що перевагою технікуму є те, що під час навчального процесу студенти отримують і практичні навички на виробничій, навчальній та  дипломній практиках, які організовуються безпосередньо на підприємствах регіону. «Наш технікум є надійним навчальним закладом нашого регіону, який забезпечує ринок праці країни кваліфікованими та конкурентоздатними кадрами», – відзначила відповідальний секретар приймальної комісії Олеся Коць.

Черкаський бізнес-коледж було презентовано як інноваційний навчальний заклад міста, що активно розвивається і впроваджує у навчання різноманітні он-лайн технології для організації навчального процесу – це система дистанційного навчання MOODLE та нова соціальна мережа від Facebook – Workplace. За словами представника студентської ради коледжу Костянтина Опалька «Студенти бізнес-коледжу залучені до різних міжнародних програм зі стажування, що дає їм можливість вдосконалювати свої професійні вміння та навички з використанням сучасних методологій».

Водночас фахівець з профорієнтації Черкаського міського центру зайнятості Юлія Симошенко розповіла юнакам та дівчатам про особливості вибору майбутнього фаху та наголосила, що професію слід обирати керуючись не лише власними професійними інтересами, але й враховувати свої здібності, уміння, таланти, стан здоров’я та актуальність обраної професії на ринку праці як регіону, так і України вцілому.

«Ідіть за своєю мрією і не зупиняйтесь на досягнутому, прагніть розвитку, постійно навчайтеся та самовдосконалюйтесь!», - закликала присутніх Юлія Симошенко

 

Черкаський міський центр зайнятості

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100