реклама
Sucurity Police

реклама

Минулого тижня керівники промислових підприємств Золотоноші обговорили питання відновлення роботи залізничної станції Золотоноша-2 та митного поста в Золотоноші.

74d28cfe90316470c8d90ef7118631f8_XL

Про це інформує «Черкаський край».

Колійне полотно Золотоноші-другої не використовується із 2008 року. А в 2014-му Шевченківська дирекція залізничних перевезень розіслала міським підприємствам повідомлення про збитковість залізничної гілки. Відтоді продукція Золотоніського лікеро-горілчаного заводу «Златогор», сировина для «Агроспецпроекту» і «СільверФуду» відвантажується на залізничній станції Золотоноша-1 із залученням автомобільного транспорту.

Інтерес до залізничної станції Золотоноша-2 продиктований часом та перспективами розвитку міста. А саме — створенням індустріального парку та потребою вигідних під’їзних шляхів до нього. Під час цієї розмови з’ясовували, чи зацікавлені у відновленні роботи залізничної станції керівники промислових підприємств, адже доставка сировини залізницею обходиться найдешевше. Як приклад називали завод залізобетонних виробів, для якого доставка зі станції Золотоноша-1 рівноцінна як від постачальника до самої цієї станції.

Над питанням реабілітації Золотоноші-2 керівники мають ще подумати, адже протягом тривалого часу звиклися з тим, що ця станція не працює, тобто, списана і закрита. А от із питанням відновлення митного поста в Золотоноші такого тайм-ауту на роздуми не брали, а відразу зацікавилися й погодилися. За аргументами міського голови Віталія Войцехівського, перевиконання надходжень від митних зборів йде на будівництво доріг у тому регіоні, де розташований пункт розмитнення. Тому міська влада зацікавлена у відновленні роботи митного поста. Схвально до цієї пропозиції поставилися голова правління Золотоніського маслоробного комбінату Владислав Кулініч, директор «ФЕС УКРу» Сергій Четверов, директор «Еконії» Ірина Варагаш, представник «Златогору» Олександр Теницький, виконавчий директор «СільверФуду» Денис Улибишев. Як розповів Владислав Кулініч, у 2010 році, коли закривали митний пост, керівництво заводу-гіганта підготувало звернення проти цього, але до його думки не прислухалися. Нині 700-800 тонн продукції щомісячно проходить через митницю. Для розмитнення продукції залучають інспекторів Черкаської митниці, на що витрачаються значні кошти. Владислав Віталійович запропонував кожному керівнику прорахувати свої витрати й переваги діяльності митного поста на місці. Присутні висловили побажання, щоб при відкритті поста працювали представники різних служб: фітосанітарної, ветеринарної, радіологічної, екологічної. Вже наступного дня до управління економіки з підприємств почали надходити пропозиції й побажання. Ідея з митним постом всіх зацікавила.

Валентина Андрійченко

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Всё старо 24.03.2018 13:18
Притча о мытарях и фарисеях "по новому".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100