реклама
Sucurity Police

реклама

У фойє навчального корпусу №1 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відкрилася виставка карикатур «АнтиЛокшина» на тему медіаграмотності. Черкащанам представили роботи переможців однойменного всеукраїнського конкурсу карикатур.

04

Про це інформують в університеті.

Провела конкурс громадська організація «Детектор медіа» за підтримки Посольства США. З осені минулого року художники з різних куточків України надіслали на конкурс 168 робіт.

Як зазначають організатори, раніше на тему медіа грамотності вже проводився конкурс есе, за його результатами було видано 2 книжки. Цього разу обрали  формат карикатури. Це креативний спосіб привернути увагу. Адже малюнки — це завжди цікаво. Глядач може постояти і поміркувати, що там зображено. Тематика робіт — порушення стандартів журналістики, «джинса» у вітчизняних медіа, пропаганда, фейки, безпека в інтернеті та інше.

Підсумки конкурсу підбили в кінці лютого в Києві. Нині ж ГО «Детектор медіа» спільно з кафедрою журналістики, реклами та PR-технологій Черкаського національного продемонструють 26 кращих карикатур черкаському глядачеві.

Координатор медіапроектів громадської організації Олена Демченко, презентуючи виставку в ЧНУ, зазначає, що конкурс мав на меті висвітлити проблеми, які  існують в українському медіасередовищі.

—  Наші акції на тему медіаграмотності дуже популярні, це один із способів дослідження цих проблем. Виставкою «АнтиЛокшина»  порушено досить багато питань: проплачені матеріали, залежність ЗМІ від їхніх власників та редакційної політики, стереотипи в медіа. Глядачів переконують, що потрібно критично аналізувати інформацію, яку вони отримують зі ЗМІ.

Мотивами, що спонукали взяти участь у конкурсі карикатур, поділилася  Кароліна Ускакович,  яка посіла 3 місце:

— Я стажувалася в українській медіа компанії. Ця тема мені була близька і цікава, тому й вирішила спробувати свої сили в проекті.

На відкритті виставки в ЧНУ побували всі охочі, а ще — викладачі та студенти-медійники, представники місцевих ЗМІ.

— Виставка мене вразила. Тут наочно зображено проблеми сучасного медіапростору, показано, що майже будь-яке медіа можна «купити», незважаючи на його популярність та спектр висвітлення новин, — ділиться враженнями Валентина Вінковська, другокурсниця ННІ УФСК.

Виставка доступна для вільного перегляду в часи роботи університету з 23 березня по 17 квітня. Тож організатори запрошують усіх охочих із нею ознайомитися.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100