реклама

реклама

Дуже актуальним на Черкащині залишається питання роздільного збирання твердих побутових відходів, адже відповідно до Закону України «Про відходи» з 1 січня на сміттєзвалища заборонено вивозити несортовані відходи. За порушення передбачено штрафи.

top-photo Про це йшлося в понеділок під час координаційної наради в облдержадміністрації.

– Штрафи сплачуватимуть або комунальні підприємства, або органи влади, які це допускають, – пояснив директор департаменту містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ Сергій Демиденко.

За словами пана Демиденка, роздільне збирання твердих побутових відходів запроваджено в містах обласного значення та в деяких селах Канівського, Смілянського, Кам’янського, Черкаського районів. У 2018 році розпочато запровадження в населених пунктах Черкаського району: Білозір’я, Софіївка, Яснозір’я та Ірдинь.

За інформацією районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських рад, у 2017 році придбано за кошти з різних джерел фінансування 245 контейнерів для побутових відходів на загальну суму 1 353 тис. грн. та 3 сміттєвози на загальну суму 4 035 тис. грн. Чигиринською міською, Боровицькою, Вершацькою, Стецівською, Красносільською, Трушівською та Рацівською сільськими радами укладено договори про співробітництво територіальних громад для реалізації спільного проекту, згідно якого придбано сміттєвоз, контейнери та причіп. Тальнівська райдержадміністрація реалізовує інвестиційний проект «Будівництво заводу по переробці твердих побутових відходів потужністю 9 тис. т/рік (25 т/добу)». Натомість, в інших населених пунктах області роздільне збирання корисних компонентів відходів не запроваджено.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 СТАРИ1Й 27.03.2018 16:57
Не вірю!!!Пусте базікання на черговій пустій нараді.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100