реклама
Sucurity Police

реклама

20 березня спеціалістами Державної екологічної інспекції у Черкаській області при проведенні природоохоронного рейду на території Регіонального ландшафтного парку «Трахтемирів» виявлено вишку та облаштоване місце на дереві для здійснення незаконного полювання на тварин, які в подальшому були знищені.

1522046535

Про це інформують в екологічній інспекції.

Відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд України», полювання в регіональних ландшафтних парках заборонене.

Довідково: Регіональний ландшафтний парк «Трахтемирів» — регіональний ландшафтний парк в Україні, в межах Трахтемирівського півострова (Черкаська та Київська області).

Площа 10711,2 га (станом на 2012 рік). Створений Рішенням Черкаської обласної ради від 26.02.2000 р. № 14-14.

Являє собою унікальний за геологічною будовою район, що характеризується значною піднятістю горбистої поверхні та утворенням ярів на правобережжі Дніпра. Переважають лучно-степові та широколистяно-лісові формації, зростає близько 10 червонокнижних видів рослин (цибуля ведмежа, підсніжник білосніжний, лілія лісова, рябчик шаховий та ін). Багатий тваринний світ (кріт звичайний, вечірниця дозірна, полівка лісова, миша жовтогорла, бабак, тхір чорний, лисиця звичайна, вовк, козуля європейська, лось звичайний, свиня дика). Зустрічаються птахи, занесені до Червоної книги України: орлан-білохвіст, пугач звичайний.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100