реклама
Sucurity Police

реклама

В пам’ять про Заслуженого лікаря України, Почесного громадянина селища Чорнобай, майстра спорту СРСР з греблі на байдарках, багаторазового чемпіона області серед медпрацівників з настільного тенісу Григорія Мазура в суботу, 24 березня, в Чорнобаївському спортивному комплексі відбулася відкрита особиста першість із настільного тенісу.

IMG_1379

Григорій Юрійович пішов із життя півроку тому.

Засновниками турніру пам’яті й спонсорами стали Чорнобаївська райдержадміністрація, районна рада, почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко та Чорнобаївська селищна рада.

Цікавою стала невелика фотовиставка, підготовлена сім’єю знаного лікаря, у світлинах та нагородах якої відображено сенс життя Григорія Юрійовича, життя, яке до останньої хвилини, останнього подиху було віддане улюбленій роботі й спорту.

На турнір пам’яті, який започаткували для вшанування та популяризації тенісу в нашому краї, приїхали проявити себе 59 учасників із Чорнобаю та Чорнобаївського району, Черкас, Золотоноші, Семенівки Полтавської області, Драбівського, Золотоніського, Оржицького районів. Серед учасників було 7 жінок. В тому, що цей вид спорту об'єднує людей різних вікових категорій, переконалися, побачивши його учасників, серед яких були як зовсім юні, але вже перспективні тенісисти, так і досвідчені, котрі грають не один рік.

Почесні гості, спортсмени під час урочистого відкриття з теплотою згадували Григорія Мазура, його самовіддану працю, дякували за врятовані життя та здоров’я тисяч пацієнтів, за ту віру і надію, яку дарував людям. Розповідали учасникам турніру цікаві моменти його життєвого, професійного і спортивного шляху.

– Григорій Юрійович – людина з великої літери, – сказав у своєму виступі Петро Григорович Душейко. – Він був не просто лікарем, а народним лікарем, бо не ділив пацієнтів за статусом чи статками. Для нього завжди головним було вилікувати людину, підтримати її. Поряд із цим Григорій Юрійович любив спорт, знаходив час на заняття і віддавався йому сповна.

Пам’ять про Григорія Мазура вшанували хвилиною мовчання, а друзі по тенісу Альгідрас Шидлаускас та Микола Мунька від усіх учасників змагань поклали квіти на його могилу.

Після урочистостей розпочалися спортивні баталії, які були видовищними й емоційними та принесли неабияке задоволення не лише учасникам турніру, але й глядачам та вболівальникам.

Було помітно, що спортсмени серйозно налаштувалися й добре підготовилися. Попри те, що між учасниками точилася справжня боротьба, за межами тенісних столів панувала дружня атмосфера.

Жінки та чоловіки змагалися окремо. Усі без виключення показали надзвичайно високі вміння та справжній спортивний характер.

Серед жінок перемогу здобула Дарина Заруба (с.Жовнине), другу сходинку посіла Ірина Зінченко (ст. Пальмира), третю Антоніна Василенко (с.Жовнине).

Серед чоловіків у номінації до 45 років найкращим став Віталій Марущак (м.Черкаси), друге місце посів Руслан Маслов (с.Жовнине), третє – Ігор Біленко (с.Жовнине).

У віковій категорії 45+ перемогли наступні спортсмени: Едуард Популовський (м.Золотоноша) посів перше місце, Олексій Тарапон (м.Черкаси) – друге, Юрій Галузін (Черкаси) – третє.

Подарунки та подяки від родини Григорія Мазура отримали найстарший, 67-річний учасник змагань з Черкас Валерій Головня та наймолодший учасник першості, одинадцятирічний школяр Жовнинського НВК Максим Роббін, а також організатори та судді.

Від засновників та спонсорів переможці отримали кубки, медалі, грамоти та грошові винагороди, а призерам вручили статуетки, медалі, грамоти та грошові винагороди.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100