реклама
Sucurity Police

реклама

Переймати досвід країн Європи та створювати власні пожежно-рятувальні підрозділи з добровольцями – об’єднані територіальні громади Черкащини спільно з облдержадміністрацією та управлінням ДСНС України у Черкаській області напрацьовують шляхи оптимізації роботи системи цивільного захисту на місцях.

DSC0046-e1522132125342

Про це йшлося минулої п’ятниці у ході зустрічі голів ОТГ, повідомляють у Черкаській ОДА.

Нині, за словами заступника начальника управління ДСНС України у Черкаській області В’ячеслава Перевізника, більшість пожеж виникає саме у сільській місцевості. А, з огляду на віддаленість територій, пожежно-рятувальні підрозділи не завжди оперативно та вчасно можуть прибути на місце.

– Дотримання безпеки наших громадян – це ще один з пріоритетів Уряду, якого ми маємо дотримуватися, поряд з іншими напрямками реформування місцевого самоврядування, – наголосив рятувальник. – Нині в області здійснюють конкретні кроки, аби реалізувати це завдання Уряду. Адже йдеться про збереження насамперед життя людей. На жаль, та кількість державних пожежно-рятувальних підрозділів, яка нині існує – недостатня. Зараз ми взяли на озброєння концепцію, яка діє в усіх розвинених країнах світу: збільшення чисельності пожежно-рятувальних команд за рахунок їхнього створення безпосередньо у громадах.

Цьогоріч в області планують створити сім пожежно-рятувальних частин. З них 4 – в ОТГ. Водночас, представники Управління ДСНС ознайомили присутніх із досвідом інших регіонів щодо створення, функціонування та вдосконалення системи цивільного захисту та підрозділів місцевої пожежної охорони в окремих територіальних громадах.

За словами заступника очільника області Ярослава Березаня, нині на Черкащині направили на розгляд на державному рівні питання передачі будівель, що є на територіях ОТГ з власності ДСНС у комунальну. Все для того, аби на місцях такі будівлі могли використовувати максимально ефективно.

– Питання безпеки, які покладені на нас системою цивільного захисту, повинні бути серед пріоритетних у функціонуванні кожної громади, – наголосив посадовець. – Адже у подальшому на рівні держави стане основою розгалуженої системи захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій, попередження загибелі на них людей та значних матеріальних втрат.

DSC0017-e1522132108915

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #5 Верніть його в Смілу 28.03.2018 08:59
Цитую Очільник заступника:
В ОДА зовсім подуріли. Що це за така посада - "заступник очільника області"?

То ж "для більшої солідності" :-) Один мінус - Порошенко може розсердиться, що Ткаченка очільником області називають - попахує якимсь удільним князьком.
Треба писать: Ткаченко - очільник представництва очільника країни в області; Березань - заступник очільника представництва очільника країни в області; секретарки Березаня - секретарки заступника очільника представництва очільника країни в області і т.д.
Все повиннно виглядати максимально солідно. Це ж Смілянська сільська рада якась!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 село 28.03.2018 07:22
Не буде сіл, не буде пожеж, а це вже скоро.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Перехожий 28.03.2018 03:14
Цитую Очільник заступника:
В ОДА зовсім подуріли. Що це за така посада - "заступник очільника області"? Чим регламенетовано вживання такого дурного набору слві - недопустимого для бябульок на базарі, а не те що для офіційного прес-релізу?

Раніше зловживали терміном "губернатор", нині це "очільник". Далі що "гетьман"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Ветеринар 27.03.2018 22:21
На первом фото - оскал зубов и скрюченные когти правой "лапы" кагэбы намекают, что "орел" Ярик только спустился с дерева
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Очільник заступника 27.03.2018 20:01
В ОДА зовсім подуріли. Що це за така посада - "заступник очільника області"? Чим регламенетовано вживання такого дурного набору слві - недопустимого для бябульок на базарі, а не те що для офіційного прес-релізу?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100