реклама

реклама

Транспортна ситуація у м. Черкаси вимагає розвитку міського електротранспорту. Для цього, крім власне закупки нових тролейбусів, потрібно звернути увагу на розширення контактної мережі, адже існують досить завантажені автобусні маршрути, які просто неможливо компенсувати тролейбусами. Петицію, в якій ідеться про розвиток тролейбусних мереж у Черкасах, підписало більше ніж 250 осіб. Тепер її має розглянути сесія міськради.

Тролейбус 2

На думку автора петиції Павла Журавля, доцільно прокласти тролейбусну мережу за наступними напрямками:

- вул. Гагаріна від перехрестя із Припортовою - Замковий узвіз - вул. Байди Вишневецького до бул. Шевченка. Загальна довжина - 3,5 км; дозволить забезпечити повноцінним тролейбусним сполученням Митницю, замінивши автобусні маршрути № 11, 21 (частково), 36.

- вул. Небесної Сотні від бул. Шевченка - вул. Хрещатик до вул. Байди Вишневецького - бул. Шевченка. Довжина - 1 км (без урахування ділянки по Б. Вишневецького, якщо прокладати мережу з Митниці, інакше +250 м). Альтернативний маршрут на випадок перекриття бул. Шевченка, що часто трапляється.

- вул. Мендєлєєва від вул. Дахнівської і далі через ліс до вул. Смаглія (мікрорайон Лісовий). Довжина - 1,5 км, дозволить організувати сполучення Лісового мікрорайону з районом обласної лікарні і покращити його зв’язок із рештою міста.

- Від повороту на сан. «Україна» до шпиталю (800 м), для організації тролейбусного сполучення з Дахнівкою і компенсації автобусних маршрутів № 11, 31.

Оскільки орієнтовна вартість прокладання 1 км контактної мережі складає близько 4,7 млн. грн, сумарна вартість всіх описаних ліній повинна складати біля 32 млн. грн. «Пропоную розглянути питання про включення до міського бюджету програми будівництва описаних мереж, хоча б у кілька черг», – пише автор петиції.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #2 ХХ 29.03.2018 10:57
Чому просять!!!! владу. Вимагають та доручають владі. У журналістів совкові уявлення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 vlad 29.03.2018 00:44
Воу, воу, воу, стапэ! А самое главное? Где тут можнно распилить бюджет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100