реклама

реклама

Одним із головних наповнювачів бюджету Сміли є «Одеська залізниця». Щороку залізниця сплачувала до 12 млн грн. Але цьогоріч податкове навантаження на ПАТ «Укрзалізниця» буде суттєво зменшено, порівняно з 2017-им.

Смiла Про це інформує «Сміла.UA».

Йдеться про скорочення фіскальних виплат щонайменше на 2,4 млрд грн. Верховна Рада підтримала обидві ініціативи менеджменту ПАТ «Укрзалізниця»: щодо зменшення ставок на земельний податок та відміну акцизу на дизельне пальне для локомотивів і всюдихідної техніки.

Якби народні депутати не внесли зміни до Податкового кодексу України, то у 2018 р., за попередніми прогнозами, плата за земельні ділянки, що в основному перебувають під залізничними коліями сягнула би 3 млрд грн. Після внесення змін до чинного законодавства ПАТ «Укрзалізниця» отримала єдину ставку за користування земельними ділянками — 0,25 %. Тож у поточному році компанія сплатить приблизно 300 млн. грн цього фіскального збору. Тобто заощадить 1,3 млрд грн.

Але внаслідок цих державних ініціатив, які в принципі, корисні для залізничників, смілянські депутати міської ради будуть змушені знизити ставку земельного податку для філії «Одеська залізниця». Через що смілянський міський бюджет недоотримає майже 7 млн грн.

Через зміни у податковому законодавстві і зниження ставок за оренду земель у цьому році, міська казна знову недоотримає 700 тис. грн, – про це говорили депутати на бюджетній комісії. Міські обранці стурбовані тим, що кількість видатків і програм, які треба фінансувати – зростає, а джерел наповнення бюджету – все менше. З цього приводу на бюджетній комісії відбулося ряд суперечок і дискусій.

Остаточне рішення про розміри нарахування орендної плати за земельні ділянки для окремих видів користування буде ухвалене на черговій сесії міської ради, яка запланована на цей четвер, 29 березня.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100