реклама

реклама

Служба безпеки України звинувачує директора Мокрокалигірського психоневрологічного інтернату Катеринопільського району Івана Мартиненка в незаконному прослуховуванні. Обласна прокуратура стверджує, що Іван Миколайович придбав спеціальний технічний засіб та незаконно використовував його. Івану Мартиненку оголошено підозру за частиною 2 статті 359 Кримінального кодексу України. Санкція передбачає позбавлення волі від 4 до 7 років.

828673_w_300 Про це інформує Gazeta.ua.

Іван Миколайович є депутатом сільської ради Водяного Шполянського району.

«До нас надходив запит із Служби безпеки України, – розповідає сільський голова Наталія Кирченко. – Запитували, чи дійсно Іван Миколайович є депутатом сільської ради. Ми підтвердили, але зазначили, що він у селі буває лише на вихідних. Працює директором інтернату для розумово відсталих у Мокрій Калигірці Катеринопільського району. Ніколи не чула, щоби він підслуховував чужі розмови. Солідний, порядний чоловік».

Додзвонитися до Івана Мартиненка вдалося лише з третього разу.

«СБУ конфіскувала в мене мобільні телефони, – каже Іван Миколайович. – Це типова підстава в класичному розумінні. Я працюю директором лише два роки. До цього жив у Києві й працював у міністерстві соціальної політики. Це помста колишніх керівників закладу. Вони втратили посади й можливість безкарно красти й наживатися. Я встановив у нашому психоневрологічному диспансері сувору дисципліну. За два роки зробив більше, аніж за 20 попередніх років: добудував свинарник, створив зоопарк, уперше за 25 років капітально відремонтував їдальню, закупив нові меблі. Показав, як має працювати заклад, коли сюди приходить людина не красти, а допомагати знедоленим людям. З усіма пацієнтами вітаюся за руку. Усіх вислуховую й намагаюся допомогти. Це помітило районне керівництво, яке всіляко намагалося мені допомогти. Але є й недоброзичливці. Річ у тім, що я тут знімаю житло і їжджу власним автомобілем. Замовив у Китаї спеціальну апаратуру. Вона допомагає знайти і відшукати злодіїв у разі крадіжки. При цьому я зовсім не крився, робив усе відкрито. Пристрій був у моєму автомобілі, і всі могли його бачити. "Доброзичливці" викликали СБУ. Та провела обшуки в моєму будинку й автомобілі. Фактів, які свідчили б про прослуховування чужих розмов, не виявили. Але в халепу я втрапив. Тепер мушу відволікатися від роботи й доводити власну невинуватість».

Голова Катеринопільської райдержадміністрації Ольга Ніколенко позитивно відгукується про Мартиненка.

– Я не знаю, що він там накоїв, і які претензії має до нього Служба безпеки, але як фахівець Іван Миколайович – на своєму місці. Він турбується про вихованців, навів порядок у закладі, зарекомендував себе справжнім господарем. Не сидить, склавши руки. Шукає навіть приватних інвесторів і все робить для того, щоби його вихованці жили й працювали в комфорті.

Черкаський юрист Олексій Кузьмінський каже, що такі випадки непоодинокі.

– Люди купують обладнання в Китаї через інтернет. Часто навіть не підозрюють, що це карається законом. Згодом дізнаються, що це підпадає під статтю Кримінального кодексу.

Придбати «жучки» можна в інтернеті. Вартість найпростіших із них – від 5 доларів США.

Юрій Стригун

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100