реклама

реклама

Питання безпеки та якості пасажирських перевезень постає щодня у кожного. А зважаючи на стан черкаських маршруток інколи переймаєшся, чи доїдеш до місця призначення цілий та неушкоджений. Ці проблеми також стосуються і міжміських автобусних рейсів. Про те чи  в належному технічному стані транспортні засоби на Черкащині, журналіст Інтернет-видання «Економіка Сьогодення» дізнавався у начальника Управління Укртрансбезпеки у Черкаській області Завгородського Володимира Івановича.

29550782_2112043142375911_155877283_n-300x211

Як пояснив керівник цієї служби, працівниками управління Укртрансбезпеки у Черкаській області здійснюється державний нагляд та контроль за безпекою транспорту. Такий контроль відбувається шляхом проведення планових та позапланових перевірок. Та нині на такі перевірки державою накладено мораторій. Тож не дивно, що перевізники почуваються привільно, знаючи, що на перевірки їх роботи таке собі «табу».

При цьому Володимир Завгородський переконує, що працівники Укртрансбезпеки все ж можуть перевірити транспорт у будь-який час. Для цього проводять рейдові перевірки.

«Існують рейдові перевірки, під час яких працівник Укртрансбезпеки може перевірити технічний стан транспортного засобу, дотримання водієм розкладу та маршруту руху, наявність у всіх пасажирів квитків та квитанцій на перевезень багажу, а у разі пільгового проїзду – наявність посвідчення, наявність інформації про перевізника та страховика. Також додержанням водія режиму праці та відпочинку та наявності двох водіїв, якщо відстань маршруту перевищує 500 кілометрів», – зауважує пан Володимир.

Минулого року при проведені рейдових перевірок на перевізників було складено 821 акт про порушення транспортного законодавства. За словами Володимира Завгородського, перевізники повинні зважати та виправляти виявлені недоліки.

«Перевізник повинен за 14 днів усунути порушення та у письмовому вигляді повідомити Управління Укртрансбезпеки. Пасажири також мають право скаржитись на водіїв та стан транспорту», – говорить начальник Управління Укртрансбезпеки.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Артем 30.03.2018 12:36
Ніхто нічого не перевіряє, а як спробують, то дуже легко все "порішати"!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100