реклама
Sucurity Police

реклама

Обласну базу об’єктів для інвестування на Черкащині розширено до 130 найменувань. Але суттєвою проблемою є те, що «дійсно якісних» майданчиків, які можна було б запропонувати великим інвесторам, з них лише 5-10%.

2

Про це заявив під час колегії облдержадміністрації директор департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА Роман Карманнік.

– Це справді є проблемою. Запропонувати практично нема з чого. Хоча запити надходять практично постійно. Те, що ми зараз спостерігаємо у Західній Україні, вичерпує свій потенціал: там ресурс трудовий і земельних ділянок уже вичерпується. А оскільки Україна межує з Європейським Союзом, має з ним зону вільної торгівлі, то хто б що не казав, а площі на наших територіях стають цікавими для інвесторів – враховуючи нашу кваліфіковану робочу силу, котра, попри виїзд багатьох за кордон, усе ще залишається, – зазначив Роман Карманнік.

Директор департаменту звернувся до керівників районів, міст і об’єднаних територіальних громад з проханням переглянути наявні земельні ділянки для промислового призначення (від 5 га) і великі виробничі приміщення (5-10 тис. кв. м).

– Найбільше прохання – до Смілянського і Шполянського районів, а також обласного центру. Там немає жодної земельної ділянки, яку ми могли б запропонувати інвесторам, – наголосив Роман Карманнік.

Нагадаємо, за словами голови ОДА Юрія Ткаченка, в 2017 році обсяг капітальних інвестицій в область у порівнянні з 2016 роком зріс майже на 19%. Тобто, додатково надійшло 7,5 мільярдів гривень. Розвиваючи цю думку, Роман Карманнік додав, що ключовою подією, яка створила умови для підвищення інвестиційної та експортної спроможності Черкащини, є запуск Офісу підтримки інвестицій.

– На цей час уже є позитивне рішення про розміщення на території області підприємства з іноземними (австрійськими) інвестиціями, зараз іде робота щодо розміщення підприємства з виробництва електрообладнання та автозапчастин. Торік завершили роботу з реєстрації індустріального парку в Золотоноші, розпочато роботу з розробки проектної документації та розв’язання питань, пов’язаних із підведенням комунікацій, – розповів директор департаменту.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+10 #1 Проскура 30.03.2018 13:37
У Алеговіча ділянок-хоч греблю гати, наскирдувався по повній за губернаторство...а, він каже-немає,немає)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100