реклама

реклама

Спеціалісти Інституту аналітики та адвокації з’ясували чи вистачає українцям ліків від вірусного гепатиту С. На Черкащині медичними препаратами забезпечені більше половини пацієнтів.

Показники захворюваності та лікування на ВГС. Черкаська

Згідно з даними міської інфекційної лікарні, в регіоні щороку зростає кількість хворих. У 2016 році їх було 1611, а противірусного лікування потребували 112 осіб. По факту медичну допомогу отримали 79%, тобто 88 осіб.

Лікування від гепатиту С забезпечує держава. До регіонів препарати надходять у межах виділеної державою фінансової квоти. Крім того, медики щороку розраховують повну потребу свого регіону в ліках. У Черкаській області ці показники мають різні обсяги.

Порівняння квоти та потреби .Черкащина

-  Щороку вартість потреби Черкаської області була більшою від наданої квоти. – розповідає аналітик ІАА Олександр Ткаченко. – У 2015 році для лікування ВГС дозволили використовувати препарат Софосбувір, із яким пов’язують 95% виліковність гепатиту С. У нашому дослідженні ми порахували медикаментозну забезпеченість регіону.

За аналітичними розрахунками за 3 роки, Черкаська область мала бути забезпеченою ліками менше, ніж на половину. Але фактично медичну допомогу отримали більше хворих. Спеціалісти вважають, що така розбіжність пов’язана з обсягом повної потреби в ліках.Її значення використали у розрахунках.Кожен регіон може визначати потребу по-різному, адже методика розрахунку носить рекомендаційний характер. Також великий вплив на аналіз сфери лікування гепатиту С має річне запізнення з поставками. Протягом 2014-2016 років ліки фактично надходили за квотою попереднього року.

Показник середньої забезпеченості. Черкаська

Подробиці дослідження за посиланням.

Довідково: Дослідження здійснене у рамках ініціативи «Проведення аналізу та оцінки ефективності формування та забезпечення потреби в лікарських засобах для лікування ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та гепатиту С», яка здійснюється ГО «Інститут аналітики та адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Прес-служба ГО «Інститут аналітики та адвокації»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100