реклама

реклама

4 квітня в торгово-розважальному центрі «Любава», розташованому у середмісті Черкас, відбулись спеціальні тактико-спеціальні навчання.

IMG_0073

Як відомо, важливими та небезпечними факторами під час пожеж у таких Центрах є одночасне перебування всередині великої кількості людей, наявність горючих матеріалів в крамницях та швидке поширення вогню і продуктів горіння.

Як зазначив керівник навчань, заступник начальника Управління ДСНС Олександр Горобець, - «Для пожежно-рятувальних підрозділів, такі навчання мають велике значення. Працюючи на об‘єкті, ми одночасно можемо вирішити кілька важливих службових питань. Це і особливості взаємодії із адміністрацією та обслуговуючим персоналом об'єкту в умовах виникнення надзвичайної ситуації, і вивчення пожежно-рятувальними підрозділами гарнізону архітектурних особливостей планування будівлі, розташування пожежних гідрантів та під’їздів. Важливим чинником навчань є участь офіцерів та особового складу чергових караулів Черкаського гарнізону, від яких залежить ефективність прийняття оперативних рішень та дій безпосередньо на місці події. Завдяки навчанням ми змогли змоделювати та відпрацювати кілька спеціальних тактичних схем із пошуку, порятунку та евакуації людей, розміщення наявних сил та засобів, дії на кількох бойових дільницях та на різних висотних рівнях», - зазначив Олександр Іванович.

Рятувальники не приховували, що важливою частиною навчань була перевірка працездатності автоматичних протипожежних систем.

IMG_0093

За результатами перевірки системи протипожежної сигналізації, оповіщення, освітлення та керування евакуацією і підпором повітря, а також встановлення протипожежних завіс, працюють у штатному режимі, що дозволяє забезпечити для відвідувачів можливість швидкої та організованої евакуації.

Крім суто професійних завдань, вогнеборці під час навчань відпрацювали також взаємодію з іншими спеціалізованими та екстреними службами міста. Під час виникнення масштабних надзвичайних подій у відповідності до складених інструкцій спільних дій, і аварійні бригади обленерго, і газової служби, і медицини катастроф і правоохоронних органів залучаються до ліквідації надзвичайних ситуацій та надання допомоги, як потерпілим так і рятувальникам.

За підсумками заходу, керівництво навчань і адміністрація об’єкту, відзначили, що перевірка готовності усіх наявних сил, сприяє додатковим практичним знанням і дозволяють Службам реагування більш впевнено діяти у випадку можливих загроз.

До участі у навчаннях залучалися 8 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 68 рятувальників Черкаського гарнізону Управління ДСНС, а також черговий караул навчальної пожежно-рятувальної частини Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля та курсанти старших курсів цього навчального закладу.

Про це інформує прес-служба обласного управління ДСНС.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100