реклама

реклама

Четвертий рік ПАТ «Дашуківські бентоніти» в Лисянському районі трясе і лихоманить. І кінця-краю цьому не видно, пишуть «Вісті Черкащини».

020420182243002991395

«Дашуківські бентоніти» – провідний виробник продукції з бентонітових і палигорськітових глин в Україні, який пройшов піввіковий шлях від невеликого кар'єру до великого заводу-лідера на ринку бентонітової продукції країн Європи. Завдяки вдалому географічному розташуванню підприємства і грамотно побудованої транспортної логістики компанія здатна забезпечити вигідні ціни для партнерів і майбутніх споживачів як на території країн-сусідів, так і в країнах Європейської співдружності.

Номенклатура виробленої продукції орієнтована на металургійний, нафто-газодобувний, машинобудівний сектори, а так само на технології цивільного будівництва і споживчий сектор. Партнерами цього підприємства стали понад 200 великих промислових підприємств України, Росії, Білорусі, Словаччини та Польщі.

Однак це унікальне підприємство сьогодні фактично паралізоване – воно стало жертвою боротьби між різними особами за власність на нього.

За даними видання, одна зі сторін протистояння направила лист до Державної служби геології та надр України, в якому просила відмовити у продовженні спеціального дозволу від 2001 року через те, що відпала потреба у користуванні Дашуківської ділянки Черкаського родовища бентонітових глин.

Нещодавно відбулися чергові збори працівників ПАТ «Дашуківські бентоніти», на яких було вирішено тимчасово призупинити роботу підприємства через брак коштів і відсутність ліцензії на видобуток копалин, до остаточного врегулювання конфліктних питань. 250 працівників відправили в районний центр зайнятості ніби на 2-3 місяці, однак більшість їх впевнена, що якогось порозуміння годі чекати найближчим часом.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #5 Петя 19.12.2018 15:25
Бедные люди , сам там работал и мама у мамы ипотека и нет теперь ни гроша потому что некоторые деграданты не могут поделить между собой портфель и так же как и 250 людей которые работали на заводе .Всем плевать на людей сромота одна в власти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 стабилизец 06.04.2018 15:51
Цитую Демократія:
А куди дивиться обласна влада? Щось робить щоб врятувати робочі місця, чи вже пішла розговлятися?

влада токо в базарно-магазинном бызнесе понимает. своем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Демократія 06.04.2018 12:34
А куди дивиться обласна влада? Щось робить щоб врятувати робочі місця, чи вже пішла розговлятися?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Савр 06.04.2018 05:52
Куди не кинь-клин!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Ченчик 05.04.2018 10:54
не може бути- у нас найсприятливіші умови для ведення бізнесу...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100