реклама
Sucurity Police

реклама

Неплатник аліментів з Черкас, у якого 28 березня, під час чергового рейду мобільної групи ДВС описали будинок та земельну ділянку, погасив усю заборгованість та заплатив кошти за наступні 1,5 місяці.

29829649_2034843733223796_373224070_o

Об’єднана мобільна група Головного управління юстиції у Черкаській області та Міністерства юстиції України застала цього боржника за ремонтом новенької квартири по вул. Суботіна у Черкксах. Чоловік спочатку неправильно назвав своє ім’я, представився будівельником, відмовлявся надати особисті документи, але після виклику наряду міліції та запитань журналістів, усе ж здався та визнав свою провину. Розповів, що розлучилися з першою дружиною у 2008 році, коли доньці був лише рік. За цей час татова заборгованість виросла до 81,5 тис грн.

Державні виконавці описали та арештували квартиру і земельну ділянку боржника. Як повідомили у Державній виконавчій службі у Черкаській області, 2 квітня на рахунок ДВС від боржника надійшло 83,7 тис грн, тож арешт з йогомайна буде знято.

Це далеко не поодинокий випадок на Черкащині, коли батьками сплачуються великі суми заборгованості.Так, днями житель села Червоний Кут на Жашківщині сплатив104,4 тис грн. За 12 років він жодного разу не давав коштів на утримання двох дітей. На момент прийняття рішення про сплату аліментів малечі виповнилося лише 1 та 3 роки. На минулому тижні, також у Жашківському районі, було сплачено 96,6 тис грн, а житель Христинівки сплатив 84,3 тисячі. Цей тато жодного разу не платив аліментів з 2006 року й до повноліття дитини.

– На боржників дуже впливають норми нового закону щодо тимчасового позбавлення права на виїзд за кордон, керування автомобілем та інші. І, звичайно, робота мобільних груп, які навідуються у всі куточки області, – прокоментував начальник Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк.

З початку цього року державним виконавцям Черкащини вже вдалося стягти близько 30 мільйонів заборгованості з виплати аліментів. Третина цієї суми – безпосередній результат дії нового закону.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 депутат 04.04.2018 18:33
Більш менш нормальні батьки при нормальних відносинах утримують своїх дітей. Даний закон, якому всі так аплодують являється петлею на шиї дітей для яких в такий спосіб намагаються стягти аліменти. Настане час коли ці батьки самі потребуватимуть матеріальної допомоги і ось тоді цей обов*язок ляже на плечі цих дітей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100