реклама

реклама

Заводи хімічної промисловості не збираються опускати ціну селітри нижче 1650-1700 грн./т, мішок. Хоч ще у червні було зафіксовано падіння ціни на добрива.

За словами начальника департаменту АПК і хімпрому «Держзовнішінформу» Дмитра Гордейчука, у Черкасах селітру можна купити за ціною 1700-1770 грн./т, мішок, на «Рівнеазоті» – 1650 грн./т, мішок тощо. Він же запевняє, що багато заводів розпродали товар аж до середини липня. «На другу половину липня можна ще вести розмову про дешеві гуртові закупівлі, але ціна селітри цього місяця знаходитиметься в діапазоні 1700-1800 грн./т. Серйозне ж зростання ціни можливе в серпні», – прогнозує аналітик.

Як констатує ділова газета «Экономические известия», після червневого падіння ціни на добрива стали зростати. І вже у серпні вітчизняні аграрії не знайдуть на ринку дешевої селітри — як української, так і російської. Азотні і фосфорні добрива в світі стали дорожчати після того, як пройшов ряд тендерів у великих азіатських країнах-покупцях. Також активізували придбання продукції хімпрому країни Латинської Америки.

Джерело: газета "Экономические известия"



 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100