реклама

реклама

Десятки неповнолітніх із цигарками та алкоголем – саме так виглядає зона відпочинку біля найбільшого торговельно-розважального центру Черкас "Любава".

Без імені Про це йдеться в сюжеті інформаційного проекту «Перші про головне» на телеканалі ZIK.

«Вони регулярно влаштовують там вечірки та слухають музику, потім починають бійки та нецензурна лексика. Все це переходить у торговельний центр, туди з дітьми страшно зайти, настільки все забруднено», – розповідає місцева жителька пані Світлана.

Свої розваги підлітки знімають на відео і не соромляться викладати у мережу, демонструючи при цьому недитячу жорстокість. На відео вони розповідають, як «ідуть убивати бомжів».

Працівники та відвідувачі торговельного центру згуртувалися, аби побороти розпусту та свавілля біля зони відпочинку. Для цього зібрали майже 200-ті підписів небайдужих і вирушили до владних порогів, однак мера міста на роботі не застали.

Водночас директор ТРЦ нарікає: уже неодноразово звертався до правоохоронців. І запевняє: його виклики часто ігнорують, а коли все ж приїжджають, радять демонтувати зону відпочинку.

«Просто прибрати лавочки – це не рішення проблеми, справжнім її вирішенням має бути гідне виховання нашої молоді. Варто показати їм, що є закон, який захищає всіх людей», – вважає директор ТРЦ Олександр Чорний.

Поліціянти ж запевняють, що про ситуацію знають, але вони також безсилі. Вони пояснюють: обшукувати чи штрафувати неповнолітніх без присутності батьків – незаконно.

«Викликались на місце батьки та викладачі навчальних закладів, де навчаються підлітки. До адміністративної відповідальності притягнуто 10 людей, серед них 16-річний хлопець, у якого знайшли підозрілу речовину схожу на коноплю», – розповіла речниця управління патрульної поліції у Черкаській області.

Та все ж відповідальність за не завжди адекватну поведінку та вчинки підлітків перекладають на їхніх родичів. Від себе правоохоронці поки обіцяють максимальну охорону зони відпочинку ТРЦ та профілактичні бесіди у навчальних закладах. Відвідувачі ж сподіваються, що після розголосу в ЗМІ, батьки краще пильнуватимуть своїх дітей.

реклама

Коментарі  

 
+8 #7 Пошливы 09.04.2018 10:38
"Працівники та відвідувачі торговельного центру згуртувалися, аби побороти розпусту та свавілля біля зони відпочинку. Для цього зібрали майже 200-ті підписів небайдужих і вирушили до владних порогів". Это же крик бессилия и трусости. Люди, идите вешайтесь, если не можете собраться и не бумажки подписывать, а пойти и накостылять по шее кучке потерявших страх недоучек...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 Посетить 09.04.2018 09:51
А что с кафе Мак Дональд там тоже полно подростков, которые ничего не покупают, а просто сидят компаниями. Позаниматься все места, снимают посетителей а телефон. А что тут тебе и бесплатный интернет и туалет. Охрана кафе их тоже не трогает. Они же не бушуют.Но поверьте не приятно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 vlad 09.04.2018 00:43
Вместо подписей местным жителям нужно было выловить недорослей по одному и провести разъяснительную процедуру с использованием продолговатых предметов из древесины.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Volodimir Rebel 08.04.2018 23:02
Проти лома нема прийома за виключенням іншого,ще більшого лома (це нагадка для нашої поліції)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Атеист 08.04.2018 16:54
Люди, имеющие низкий уровень квалификации, делают ошибочные выводы и принимают неудачные решения, но не способны осознавать свои ошибки в силу своего низкого уровня квалификации
Эффект Даннинга-Крюгера
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #2 Ольга 08.04.2018 12:28
Все "правильно"! Щоб припинити цей безлад, потрібно "демонтувати зону відпочинку"!! Ну давайте по усьому місту демонтуємо зони відпочинку і будемо мати надію, що ЦЕ зупинить хуліганство та "беспредел" нашої молоді. Тоді питання до поліції: "А навіщо тоді ВИ?" ХЇто повинен охороняти місто від отаких нЕлюдей? Чому, коли була міліція, по першому ж виклику вона виїжджала і забирала порушників У КПЗ? Чому міліціонерів усі боялися, а сучасних поліцейських-ні? Їх ображають, на нах наїжджають, їх принижують, їми нікого не налякаєш! Це - нормально?? Поліція не може впоратися із зграйкою хуліганів і пропонує прибрати зону відпочинку! КЛАС!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 Свобода 08.04.2018 11:42
Виховання для тих хто поважає тільки силу може бути тільки силове. Або не порушуєте права інших - або вам роблять ну дуже боляче не зважаючи що ви типу "дєткі".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100